Prostějov: Trojice náměstí v novém

22.11.2017 21:16

Společným jmenovatelem revitalizací byly rekonstrukce chodníků, komunikací, sadové úpravy nebo třeba fitness prvky a parkoviště.

Prostějov: Trojice náměstí v novém
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Revitalizace Neumanova náměstí

V říjnu letošního roku byla dokončena revitalizace Neumanova náměstí. V rámci stavby byly rekonstruovány chodníky a komunikace, realizovány sadové úpravy včetně výsadby nových trávníků. Osazeno bylo také nové veřejné osvětlení a městský mobiliář (lavičky, odpadkové koše a fitness prvky).

Celkové finanční náklady činily 1,7 mil. Kč.

Revitalizace náměstí Odboje

Ve stejném měsíci byla dokončena další revitalizace a to náměstí Odboje. V rámci stavby byly upraveny chodníky včetně jejich nového vymezení a sadové úpravy. Instalovány byly také nové sloupy veřejného osvětlení a městský mobiliář (lavičky a odpadkové koše).

Celkové náklady činily 2 mil. Kč.

Revitalizace náměstí Spojenců

Obnovou prošlo také náměstí Spojenců. Chodníky mají nové předláždění, vše o výměře 4000 m2.  Rekonstruována byla také část asfaltových vozovek o celkové ploše 1700 m2.  Konkrétně se jedná o dvojici místních komunikací včetně 26 parkovacích stání (z toho 2 vyhrazená pro invalidy). Osazeno bylo také nové veřejné osvětlení a nové přípojky inženýrských sítí.

Novinkou jsou 3 podzemní kontejnerové boxy pro sběr tříděného odpadu a dvojice hřišť pro volnočasové aktivity. Jedno je určeno pro děti ve věku 2 - 5 let a druhé pro míčové sporty.

Zmínit je třeba také úpravu trávníků o celkové ploše 5000 m2, výsadbu 39 nových stromů a zhruba 400 keřů a nový mobiliář (lavičky a odpadkové koše).

Celkové náklady činily 17,4 mil. Kč.

Na rok 2018 je zde dále plánováno dokončení rekonstrukce komunikací kolem náměstí a motoristé získají 74 parkovacích stání.

Stavby realizovala firma Strabag a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…