Prostějov: Ve městě bude nová soukromá základní škola

16.07.2022 7:29 | Tisková zpráva

Na Radu města Prostějova se nedávno obrátili zástupci společnosti Základní škola Svět vzdělání s. r. o., Olomouc se žádostí o stanovisko ke zřízení základní školy na území města Prostějova. Tu radní, v souladu s platnou legislativou, schválili.

Prostějov: Ve městě bude nová soukromá základní škola
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Žádost o zápis školy nebo školského zařízení do rejstříku musí totiž obsahovat i stanovisko obce, na jejímž území bude základní škola působit - pokud není jejich zřizovatelem.

Provoz základní školy by měl být zahájen od školního roku 2023/2024 v pronájmu části školské budovy ve vlastnictví Statutárního města Prostějova v ulici Komenského.

„Společnost je připravena na vlastní náklady provést drobné stavební úpravy spočívající zejména ve vybudování toalet a interiérových úprav místností. V prvním roce by nastupovala první třída a v dalších letech by byla škola postupně doplňována na počet pěti tříd s kapacitou sto žáků,“ objasnil náměstek primátora Jan Krchňavý, který má školství ve své gesci. Jak doplnil, soukromá škola by navazovala na třídy Světa vzdělání, které již pracují na Základní škole Prostějov u ulici Dr. Horáka a Základní škole Jana Železného Prostějov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

22:09 Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří…