Prostějov: Z čeho město zaplatí Jižní prstenec

04.10.2023 22:09 | Tisková zpráva

Rada města schválila rozpočtové opatření ve výši 410 tisíc korun na projektovou dokumentaci ke III. etapě realizace tzv. Jižního prstence.

Prostějov: Z čeho město zaplatí Jižní prstenec
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Jižní prstenec má za cíl vytvořit zelený lem kolem exponované části krajiny, zlepšit hygienické podmínky zejména omezit prach z polí, zlepšit zasakovaní vody v krajině a rozšířit možnosti rekreace místních obyvatel. Jižní prstenec by měl mít charakter přírodního parku s výsadbou dřevin a luk. Mělo se jednat o protipól přetížené Hloučely,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že projekt Jižního prstence byl dle studie Jižní pás rozdělen do třech etap.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36129 lidí

První etapa je projektově zpracována k realizaci, aktuálně se řeší majetkoprávní vztahy. Pro další postup přípravy Jižního prstence byla vybrána třetí etapa, která leží mezi k. ú. Domamyslice a k. ú. Krasice. Podnět pro zpracování studie a další podrobné projektové dokumentace vznikl na základě vykoupení pozemku v k.ú. Krasice s rozlohou 5501 m2.

„Odbor rozvoje a investic provedl průzkum trhu na zpracování studie a projektu a nejvýhodnější cenovou nabídku předložil atelier Florstyl, s.r.o., s částkou ve výši 406 381 korun včetně DPH. Datum odevzdání studie plus projektová dokumentace by měla být hotova do 14. 12. 2023, inženýrská činnost pak do 31. 03. 2024. Vzhledem k tomu, že na tuto akci nejsou v rozpočtu na letošní rok vyčleněny peníze, bylo třeba schválit toto rozpočtové opatření,“ dodává Rozehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

16:14 Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

Městský mobiliář před cukrárnou v centru čeká výměna. Na základě prvních zkušeností a připomínek náv…