Prostějov: Živnostenský úřad se tradičně zúčastnil kontrolní akce „ HAD“ 2019

04.09.2019 21:10

Kontrolní akce proběhla ve dnech 26. 8. 2019 a 29. 8. 2019, kdy se zaměstnanci statutárního města Prostějova, zařazeni do kontrolního oddělení odboru Obecní živnostenský úřad Magistrátu města Prostějova (dále jen OŽÚ), této celorepublikové akce účastnili.

Prostějov: Živnostenský úřad se tradičně zúčastnil kontrolní akce „ HAD“ 2019
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Akce HAD 2019 (Hazard, alkohol a děti) navazuje na celostátní sérii kontrol v oblasti konzumace alkoholu od roku 2015 a pořádá ji na území města Prostějova Policie ČR ve spolupráci s dalšími subjekty.

„Cílem této akce je především prevence, tedy předcházení protiprávního jednání na úseku patologických jevů u dětí, spolupráce s provozovateli restauračních zařízení nad dodržováním platné legislativy a v neposlední řadě také osvěta. Policie ČR kontroluje zejména dodržování zákazu prodeje a podávání alkoholu, cigaret, nelegálních drog a dodržování zákazu umožnit hazardní hraní dětem (do 18ti let věku), ostatní kontrolní složky se zaměřily na dozor v rámci svých věcných působností,“ vysvětlil smysl akce primátor města Prostějova František Jura.

OŽÚ v rámci této akce kontroloval vybraná ustanovení zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů. V letošním roce se kontroloři OŽÚ zaměřili především na povinné označení provozoven a na náležitosti vydávaných dokladů, které je podnikatel povinen vydat na žádost zákazníka. OŽÚ provedl v rámci této akce kontrolu u 16 podnikatelských subjektů provozujících hostinskou činnost, z toho u dvou z nich byly zjištěny nedostatky, které budou řešeny v navazujícím přestupkovém řízení.

Do akce HAD byla vedle příslušníků PČR a OŽÚ zapojena také Městská policie Prostějov, Celní úřad pro Olomoucký kraj, Hasičský záchranný sboru Olomouckého kraje, Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje, Oblastní inspektorát práce pro Moravskoslezský kraj a Olomoucký kraj se sídlem v Ostravě a Česká obchodní inspekce (Inspektorát pro Olomoucký a Moravskoslezský kraj).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…