Prostějov nechává ošetřit všechny své školy proti koronaviru

16.02.2021 19:48

Město Prostějov zajistí pro všechny své mateřské a základní školy ochranný nástřik proti koronaviru. Na návrh primátora Františka Jury o tom tento týden rozhodl krizový štáb. Náklady na tuto ochranu dětí zaplatí město.

Prostějov nechává ošetřit všechny své školy proti koronaviru
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Musíme se co nejlépe připravit na návrat žáků do škol a udělat maximum pro jejich bezpečí. Děláme to nejen pro děti, ale také pro jejich rodiny včetně prarodičů a dalších ohrožených skupin našich občanů,“ říká primátor Jura.

Celou akci bude za prostějovskou samosprávu koordinovat náměstek primátora Jan Krchňavý, který patřil k iniciátorům tohoto způsobu ochrany žáků a učitelů.

Město již dříve nechalo nástřik aplikovat v budovách magistrátu. Nyní jej objedná pro 8 základních škol a 19 školek. Odborníci speciální látkou ošetří například stoly, židle, kliky, zábradlí, vypínače a sociální zařízení. Nástřik bude prostory chránit po dobu jednoho roku a město za něj dohromady zaplatí zhruba 1,7 milionu korun.

„Začínáme již s aplikací. Využijeme tak období jarních prázdnin a necháme ošetřit první část základních škol. V dalších týdnech budeme pokračovat,“ uvedl primátor František Jura při návštěvě ZŠ a MŠ Kollárova v Prostějově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …