Prostějovští vojáci mají za sebou poslední letošní výcvik a oceňování

15.12.2015 10:52

Vojáci na svém letos posledním cvičení nejen prověřili svou zdatnost, ale také oceňovali 102kaře roku. Cvičení příslušníků čety Aktivních záloh 102. průzkumného praporu proběhlo v termínu ve vojenském újezdu Libavá a v posádce Prostějov.

Prostějovští vojáci mají za sebou poslední letošní výcvik a oceňování
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Vše zahájila běžná administrativa a pořadová prohlídka před cvičením za účasti zástupce velitele praporu majora Václava Maláta. Po té se vojáci přesunuli do výcvikového prostoru Libavá, kde následovalo klasické prověřování zdatnosti a připravenosti. Střelby, noční jízdy, kontakt s nepřítelem a mnoho dalšího. To byla náplň posledního letošního cvičení prostějovských vojáků.

„Předposlední den výcviku jsme se přesunuli zpět do kasáren v Prostějově a den věnovali údržbě zbraní a materiálu po výcviku. Jelikož důležitým požadavkem na příslušníka Aktivních záloh je i fyzická kondice, proběhlo přezkoušení ze zrychleného přesunu na pět kilometrů. Poslední den výcviku pak proběhl slavnostní nástup k výročí založení 102. průzkumného praporu a nejlepší záložáci byli oceněni velitelem praporu za práci v roce 2015. Ocenění 102jkař roku 2015 získal rotný Mojmír Kadlec a finanční odměnu si převzali svobodník Petr Bodnár a desátník Petr Urban,“ popsal kapitán Václav Pokluda.

„Opět se u kluků projevilo nadšení, zodpovědnost a odhodlanost splnit úkol co nejlépe. Je vidět, že Ti chlapi tuhle práci mají skutečně rádi a jsou na ní hrdí!“ okomentoval závěrem nadrotmistr Jan Ulman a doplnil, že velké díky patří i všem příslušníkům 2. průzkumné roty, kteří se podíleli na plánování, řízení a zabezpečení výcviku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…