Protidrogový vlak se osvědčil, do Havířova přijede znova a na více dní

03.03.2017 17:06

Speciální protidrogový vlak má školáky i veřejnost interaktivní formou odradit od užívání drog.

Protidrogový vlak se osvědčil, do Havířova přijede znova a na více dní
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Tento vlak navštívilo v loňském roce v Moravskoslezském kraji zhruba pět tisíc dětí. Poslední zastávku měl v Havířově, kde expozici během tří dnů zhlédla více než tisícovka žáků 8. a 9. ročníků havířovských základních škol. Součástí bylo i vyplnění anonymního testu, který ukázal například to, že některé děti mají první zkušenosti s alkoholem již v šesti letech.

Na základě výstupu testu z konce loňského roku, týkajícího se měření spotřeby nelegálních návykových látek žáků, a také s ohledem na pozitivní ohlas pedagogů i veřejnosti schválili zastupitelé opětovné financování tohoto projektu částkou 344 300 korun. Vlak přistaví v Havířově v rámci tzv. jarní tour.

Projekt primární protidrogové prevence se v letošním roce zaměří na žáky 6. a 7. tříd havířovských základních škol. Na základě předpokládaného počtu žáků je plánováno přistavení vlaku pro havířovské školáky tentokrát po dobu 4 pracovních dnů v termínu 6. - 11. dubna 2017. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…