Průmyslová zóna ve Veselí nad Moravou získala zelenou

11.03.2017 9:20

V lednu letošního roku vláda České republiky zařadila mezi vybrané zóny k realizaci také připravovanou průmyslovou zónu ve Veselí nad Moravou. V návaznosti na toto rozhodnutí již proběhla první jednání na Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky. Realizace první etapy průmyslové zóny by měla být zahájena již v příštím roce.

Průmyslová zóna ve Veselí nad Moravou získala zelenou
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

Náklady na výstavbu průmyslové zóny Veselí nad Moravou na rozloze 31 ha jsou stanoveny na 269 milionů Kč – z toho podíl dotace činí 202 miliony Kč a město se bude podílet částkou cca 67 milionů Kč. V projektu je řešeno také zlepšení dopravního napojení lokality přes areál Železáren, včetně přesunu železničního přejezdu a obslužné komunikace v celkovém nákladu 100 milionů Kč. Příprava a realizace celé průmyslové zóny bude probíhat v letech 2017 až 2020.

Prostor průmyslové zóny je vymezen ulicemi Kollárova a Blatnická. V tomto prostoru vznikne patnáct areálů o velikosti 0,5 ha až 2 ha. Město tak bude moci nabídnout patnácti investorům zázemí pro podnikání v drobné výrobě a výrobních službách, čímž může vzniknout až 600 nových pracovních míst. S ohledem na složitost přípravy zóny bude záměr realizován po etapách.

Přípravné úkony na první etapě, která zaujme plochu necelých 8 ha, již byly zahájeny. V současné době jsou připravovány kupní smlouvy na výkupy pozemků od soukromých vlastníků. Realizace první etapy průmyslové zóny je plánována na jarní období roku 2018, ukončení na září roku 2018. Náklady této etapy činí 37 milionů Kč – z toho dotace 28 milionů Kč a náklady města 9 milionů Kč. Tím vznikne pět průmyslových areálů, které budou dopravně zpřístupněny, opatřeny inženýrskými sítěmi a nabídnuty podnikatelům k prodeji.

Podrobnější informace pro zájemce o podnikání v drobné výrobě a výrobních službách v průmyslové zóně ve Veselí nad Moravou sdělí Ing. Vladislava Nováková, tel. 518 670 126, e-mail: novakova@veseli-nad-moravou.cz .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

16:31 Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

Posledních sedm týdnů mají Přerované na to, aby zaplatili poplatek za odpad, který pro letošní rok č…