První část cyklostezky z Hradce do Pardubice je hotová

05.04.2019 13:45

Ačkoli některé části nové cyklostezky z Hradce Králové do Vysoké nad Labem využívali cyklisté a on-line bruslaři již na konci loňského roku, oficiálně bude stezka uvedena do provozu zítra.

První část cyklostezky z Hradce do Pardubice je hotová
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Stavba prvního úseku cyklostezky, která má propojit krajská města na východě Čech, začala loni v červnu. Celkové náklady na tento pětikilometrový úsek byly 30,6 milionů korun.


Nová cyklostezka vede z hradecké Třebše podél Labe a končí zatím ve Vysoké nad Labem u tělocvičny. „Již v průběhu stavby této nové cyklostezky bylo vidět, jak se na ni nejen Hradečáci těší, a ještě před samotným otevřením využívali její hotové části k aktivnímu odpočinku. Nyní to pro některé obyvatele Vysoké bude i bezpečné spojení pro cestu na kole do zaměstnání nebo za zábavou do Hradce,“ říká Monika Štayrová, náměstkyně primátora odpovědná za oblast ekonomiky a dotací. „Na tuto investici se podařilo získat v rámci ITI hradecko-pardubické aglomerace dotaci ve výši 27,3 milionu korun. Výrazně jsme tak ušetřili městský i krajský rozpočet. Hradec Králové přispěl 1,5 milionu korun, Královéhradecký kraj pak 1,8 milionu korun,“ dodává náměstkyně Štayrová.


Slavnostní otevření prvního úseku cyklostezky „Mechu a perníku“ se bude konat zítra od 15 hodin ve sportovním areálu ve Vysoké nad Labem. Společenský program začne již ve 13 hodin.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…