Putování 2017, akce na podporu osvěty autismu, zamíří do Plzně

11.04.2017 7:34

Putování 2017, akce, jejímž účelem je podpora osvěty autismu, zavítala při svém pátém ročníku do Západočeského kraje a svoje putování zakončí ve čtvrtek 13. dubna 2017 besedou na téma autismus na plzeňské radnici. Nad danou akcí převzal záštitu primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

Putování 2017, akce na podporu osvěty autismu, zamíří do Plzně
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Dva dospělí autisté, Vojtěch Bartošík a Vlaďka Šubrtová, putují mezi městy Západočeského kraje v termínu od 2. do 13. dubna. Během této doby ujdou trasu měřící 286 km. Na své cestě dosud navštívili například Chomutov, Karlovy Vary, Sokolov, Františkovy Lázně, Cheb, Lázně Kynžvart a nyní je čeká pouť do Mariánských Lázní, Konstantinových Lázní, Stříbra a ve čtvrtek zakončí svoji osvětovou akci v Plzni. Cíl je naplánován na 17. hodinu v Turistickém informačním centru města Plzně na náměstí Republiky 41. Trasa posledního dne putování bude dlouhá 35 km a začíná v 7 hodin v Informačním centru Stříbro.

 

Lidé mohou dvojici podpořit na jejich cestě tím, že se k nim připojí a půjdou s nimi, nebo je na jejich pouti pozdraví, popovídají si s nimi, či v závěru dne se v jejich cílovém městě zúčastní besedy o životě lidí s autismem a dalších doprovodných akcí.

Zakončení se uskuteční v Obřadní síni Magistrátu města Plzně, náměstí Republiky 1, ve čtvrtek 13. 4. 2017 od 18 hodin. Hostem besedy bude zakladatel pořádající organizace Adventor Michal Roškaňuk.

Podtitul letošního ročníku zní „Návrat k pramenům“, a to nejen z důvodu trasy vedoucí přes lázeňská města s vyhlášenými prameny. Organizátoři chtějí především poukázat na návrat k sobě samému, neskrývat vlastní já, na potřebu přijímat autisty bez podmínek, bez ohledu na jejich schopnosti.

Pořádající organizací je společnost Adventor – sdružení autistů a odborníků, kteří poskytují služby na podporu autistické komunitě, tedy jak samotným autistům, tak i rodinám a ostatním, kterých se problematika autismu jakkoliv dotýká. Podrobnější informace o trasách putování jsou dostupné na adrese pořádající organizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…