Rakovník: Rekonstrukce Tyršova koupaliště pamatuje i na estetično

20.09.2015 16:51

Rada města se již v červnu rozhodla objednat zpracování architektonické studie rekonstrukce Tyršova koupaliště. Jedná se o další krok ke zvelebení daného areálu. Již v loňském roce bylo na Tyršově koupališti investováno do rekonstrukce sociálního zařízení a v roce 2016 je plánováno jeho odkanalizování. Se změnou provozovatele došlo také k dílčím úpravám pro zajištění komfortnějšího provozu v letní sezoně.

Rakovník: Rekonstrukce Tyršova koupaliště pamatuje i na estetično
Foto: mesto-rakovnik.cz
Popisek: Rakovník

Záměrem do budoucna je rozšíření poskytovaných služeb a tudíž celková revitalizace koupaliště, ať už po stránce provozně technické ale i estetické. Daný cíl popisuje právě architektonická studie zpracovaná společností A1, která obsahuje celkový situační výkres, základní řezy územím a detail centrálního prostoru, tedy dnešního pódia a dřevěného halového objektu.

Navržené řešení celkové rekonstrukce

Co se týče možnosti parkování v areálu, je navržena nová zpevněná plocha pro parkování osobních vozidel (8 běžných a 3 invalidní stání), kol a motocyklů (18 stání) a vstup i vjezd do areálu. V blízkosti stávajícího vstupního objektu, který bude ponechán bez větších zásahů, bude zřízeno nové molo pro půjčování šlapadel a lodiček. Dále bude vybudováno při břehu vodní plochy nové dřevěné molo a pod svahem převlékací kabinky, před kterými bude ponechána stávající zeleň, jež umožňuje ležet ve stínu na zatravněné pláži. Stávající chatky v terasovitém svahu budou zachovány. Nově bude umožněno parkování pro chatky cloněné stromy s kapacitou cca 31 míst.

Studie dále navrhuje odstranit zázemí venkovního podia a dřevěné halové stavby. Místo těchto objektů bude realizována nová budova poskytující jednotlivé služby a vyžití pro návštěvníky areálu - občerstvení, možnost pořádání kulturních akcí, jeviště se zázemím pro venkovní amfiteátr, stanoviště plavčíka. Jedná se o stavbu z plochých desek střechy na sloupech s lehkými výplněmi. Zrekonstruovaný objekt sprch a WC bude ponechán pro ubytované návštěvníky areálu, pouze doplněn o druhou budovu umýváren a WC pro návštěvníky koupaliště.

Jako samostatná část je navržen areál lanového parku

Směrem k břehu vodní plochy bude doplněna písčitá pláž pro slunění a koupání včetně možnosti využití atrakcí jako tobogán a skokanský můstek, herní vraky lodí a dětský bazén se stavitelnou hloubkou dna. Plynule bude přecházet v zadní části areálu do ploch přírodního charakteru například travnaté pláže či hřiště pro míčové hry, fitness park a další. Jako samostatná část je navržen areál lanového parku v nivě Lišanského potoka navazující na fitness park.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…