Rakovník: Ve městě bude jezdit další sociální automobil

12.10.2019 21:10

Zcela nový vůz značky Dacia Dokker mohou nyní využívat pracovníci a klienti Pečovatelské služby Rakovník.

Rakovník: Ve městě bude jezdit další sociální automobil
Foto: mesto-rakovnik.cz
Popisek: Rakovník

Slavnostní předání automobilu proběhlo v pátek 4. října 2019 za účasti zástupců dané organizace a poděbradské reklamní agentury Kompakt, která tento projekt zaštiťuje. Vozidlo zaměstnanci zařízení využijí především v rámci terénních sociálních služeb a při dalších podpůrných aktivitách.

Pečovatelská služba v Rakovníku, která nabízí pomoc seniorům a osobám s tělesným hendikepem, obdržela nový vůz v rámci projektu Sociální automobil. Ten funguje po vzoru evropských měst již 20 let, za tu dobu Kompakt předal v České republice na stovky vozidel. Středočeská organizace získala v celkovém pořadí již 795. automobil. „Ve většině sociálních zařízení pečujících o hendikepované, seniory či osoby nacházející se v nouzi, je vozový park ve velmi špatném technickém stavu. Tato zařízení pak mohou získat nové auto jen prostřednictvím charity či sponzorství, což ale nepřichází každý den, proto jsme se rozhodli vzít situaci do svých rukou a nějak pomoci těm, kteří to skutečně potřebují a neměli v životě stejnou startovní čáru jako my,“ uvádí Miroslav Káninský, jednatel společnosti Kompakt.

Na financování vozidla se podílelo asi 53 subjektů napříč obory od velkých firem až po nejmenší jednotlivce z místních obyvatel i přilehlého okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…