Rekonstrukce silnic v Žamberku

28.12.2014 20:26

V pondělí 1. prosince byla dána do provozu opravená silnice II/312. Od kruhového objezdu Klostermanovou ulicí "Ke Svatým" a dále až k železničnímu přejezdu.

Rekonstrukce silnic v Žamberku
Foto: wikipedia
Popisek: Žamberk.

Projekt byl zpracovaný už v r.2008, jednání o financování byla dlouhá a složitá, Pardubický kraj jako vlastník komunikace investici zařadil na letošní rok. Oprava byla zahájena v srpnu 2014 a její součástí byla výměna kanalizačního sběrače a vodovodních přípojek. Opravu zajišťovala servisní organizace města VAK v.o.s. Žamberk v zastoupení firmy Vencl-Servis vodovody a kanalizace s.r.o. Žamberk. Dále oprava chodníku v Klostermannově ul. od kruhového objezdu po ul. Na Rozálce - zajišťovaly TS Žamberk s.r.o. s nákladem cca 2 mil. Kč včetně nového veřejného osvětlení v témže úseku s cenou cca 0,9 mil. Kč. Obě tyto akce byly financovány z rozpočtu města Žamberk. Investice Pardubického kraje byla ve výši 24 mil.Kč a zhotovitelem byla firma STRABAG.

Poděkování patří všem realizátorům, ale i občanů bydlícím v dotčené oblasti za trpělivost, se kterou překonávali vzniklé překážky, a všem řidičům, kteří museli jezdit po objízdných trasách. Poděkování patří rovněž Pardubickému kraji, který zajistil finanční prostředky na opravu této komunikace.

Už v r.2003 vznikl projekt rekonstrukce silnice č.III/31214 od železničního přejezdu kolem vlakového nádraží, Nádražní ulicí až k Penny marketu. I tady půjde o komplexní opravu počínaje vodovodním a kanalizačním řádem přes veřejné osvětlení až po úpravu prostorů před vlakovým nádražím. I tady bude hlavním investorem Pardubický kraj, město bude financovat, co mu náleží a prostor před nádražím bude financován společně s Pardubickým krajem. Termín zahájení této rekonstrukce bude na jaře 2015, jak jen to počasí dovolí. Bohužel oprava vzhledem k četnosti dopravy a díky hustší obytné zástavbě a sídlu mnoha firem bude složitější a bude probíhat v etapách. Jakmile budeme znát podrobnosti budeme občany a firmy v dotčené oblasti včas informovat o chystaných omezeních.

Třetí "silniční" akcí ve městě bude oprava silnice 1/11 v zatáčce pod židovským hřbitoven. V zásadě půjde o zvětšení radiusu zatáčky a získání většího prostoru pro chodník. Vlastníkem komunikace je stát, investorem bude Ředitelství silnic a dálnic. I tady jsme vedli dlouhodobě mnoho jednání, první projekt byl na světě už v r.2002. Od Ředitelství silnic a dálnic máme příslib zahájení této stavby na jaro 2015. Jedná se o technicky i finančně velmi náročnou stavbu.

Jiří Dytrt

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: zamberk.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…