Rokycany: Konec roku přinesl hlavně problémy s alkoholem

06.01.2020 21:49

Problémy spojené s alkoholem v posledních dnech pořádně zaměstnávaly rokycanské strážníky. Ti tak například jedenáctkrát zasahovali u případů rušení nočního klidu, osmkrát je zaměstnali značně opilí lidé ležící na veřejném prostranství, řešili také krádeže alkoholu a veřejné pohoršení nebo převáželi opilce na záchytku.

Rokycany: Konec roku přinesl hlavně problémy s alkoholem
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Hlídka městské policie odhalila zloděje, který v supermarketu ukradl větší množství lahví drahého alkoholu. Při kontrole kamerového systému prodejny strážníci zjistili, že pachatelem je narkoman z Rokycan, kterého už den předtím za podobné jednání pokutovali v jiném supermarketu. Protože hodnota kradeného alkoholu přesáhla pět tisíc korun, předala hlídka případ Policii ČR.

Na žádost správce ubytovny v ulici Dělostřelců hlídka zasahovala proti silně opilé ženě z Blovic, která hrubě narušovala veřejný pořádek. Ženu strážníci zastihli pouze v noční košili bez spodního prádla a přes veškerou snahu o jiné řešení si její stav vyžádal převoz na záchytnou stanici, tak jak byla oblečená.  

Hlídka zasahovala také v bytovém domě v ulici Dělostřelců, kde oznamovatele údajně fyzicky napadala jeho značně opilá partnerka. Strážníci na místě zaznamenali jen silnou hádku, kterou uklidnili, a oběma zúčastněným domluvili. Potom už byl v domě klid.

Personál Hotelu Bílý Lev požádal o pomoc s hostem, který po ukončení pobytu odmítá opustit pokoj. Když hlídka dorazila, nikdo v pokoji nereagoval na klepání. Strážníci uvnitř našli ženu z Prahy, která si stěžovala na silné bolesti břicha. Podle všeho v noci vypila několik lahví tvrdého alkoholu a musela si ji převzít záchranka.

Hlídka pomáhala také problémovému bezdomovci, který vypil láhev vodky. Muži poskytla první pomoc a přivolala záchranku. Ta jej převezla do nemocnice, kde si poležel i kvůli podezření na podchlazení. 

Hromada odpadu se objevila u holobytů. Strážníci díky kamerovému systému zjistili, že odpad na místě složilo auto firmy z Českých Budějovic. Věc proto postoupili k dořešení příslušnému odboru.  

Strážníci také opakovaně vykazovali bezdomovce, opilce a narkomany z budovy nádraží, z Kauflandu a ze sklepů některých bytových domů.  V domě ve Vokáčově ulici při kontrole sklepů objevili známého narkomana z Rokycan, po kterém pátrá Policie ČR, a předali jej na obvodní oddělení PČR.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …