Rokycany: Strážníci řešili tradiční problémy i kuriozity

21.10.2019 16:47

Šest desítek řidičů dostalo v poslední době pokutu za vjezd do pěší zóny na Masarykově náměstí. V deseti případech pak strážníci pokutovali šoféry vozů nad pět tun, kteří parkovali jinde, než na záchytném parkovišti v kasárnách. Několikrát hlídky také uklízely pohozené injekční stříkačky a v sedmi případech se zabývaly opilci, kteří se povalovali na veřejném prostranství.

Rokycany: Strážníci řešili tradiční problémy i kuriozity
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Muž pokládal patník za svou babičku

Zmateného mladého muže, který utekl z rokycanské nemocnice, našla hlídka strážníků kousek od nemocničního areálu. Mladík seděl u patníku, objímal ho a tvrdil, že je to jeho babička a musí s ním odjet. Hlídka pacienta předala zpět lékařům. O pár hodin později přijali strážníci oznámení o divném mladíkovi, který se pohybuje v Dlouhé ulici. Jednalo se o téhož muže. Strážníci proto přivolali záchrannou službu, která jej odvezla do nemocnice a poté na psychiatrické oddělení.

Opilci řádili ve městě, jeden prý vypil šest lahví vodky

Hned dvakrát v jediný den zasahovali strážníci v Domě s pečovatelskou službou.   Noční klid tam narušovala žena, která bere silné léky, a i když jí to lékař zakázal, pije současně alkohol. Zdaleka se nejednalo o první případ, a tak žena dostala pokutou. Stejně dopadl o pár hodin dřív její opilý syn, který dostal pokutu za veřejné pohoršení a hrubé chování ke spolubydlícím. Ani u syna nebyli strážníci poprvé. Zasahovali kvůli němu například o několik dnů dřív, kdy jej v bytě našli opilého s tržnou ránou na hlavě. Tu si způsobil sám, když v opilosti upadl.

V rokycanském hotelu Bílý lev se v jednom z pokojů zamkl host, který měl hotel opustit už předchozí den. Personál měl obavu o jeho stav, protože hodně pije. Hlídka tak po marném klepání na místo přivolala hasiče, kteří pokoj násilím otevřeli. Uvnitř ležel silně opilý muž z Holoubkova. Když se ho podařilo probudit, sdělil, že vypil za noc šest lahví vodky. Brzy ale byl schopný pokoj opustit, uhradil účet a strážníci jej převezli k příbuzným v Rokycanech.

Dobývá se ke mně skupina Ukrajinců – tak  znělo oznámení vyděšené majitelky bytu v domě v Pražské ulici. Strážníci na místě zjistili, že se jedná o jednoho muže z Ukrajiny, který si v opilosti spletl vchod a snažil se odemknout nesprávný byt.

Strážníci pomáhali zraněným seniorům

Žena z Kozlerovy ulice požádala o pomoc městskou policii, protože se nemohla dozvonit na sousedku, které vypomáhá v domácnosti, a ani se jí nepodařilo odemknout byt, protože klíč byl zevnitř v zámku. Strážníci si vyžádali spolupráci hasičů, kteří byt otevřeli. Uvnitř pak našli obyvatelka bytu, která upadla, zranila se a nemohla se sama zvednout. Sanitka ji odvezla do nemocnice.

Kvůli volání o pomoc vyjížděli strážníci také do domu v ulici Boženy Němcové. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o ženu vysokého věku, která upadla a má zraněnou nohu. Ženu, která seděla na podlaze podchlazená a dehydrovaná, odvezla záchranka do nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…