Rokycany budou mít ještě letos nový úsek cyklostezky

27.07.2019 6:33

Téměř kilometrový úsek cyklostezky vznikne na výjezdu z Rokycan, kde zatím cyklisté musejí jet po frekventované silnici, než se napojí na asfaltovou stezku u sádek, jež je dovede až pod dálniční most.

Rokycany budou mít ještě letos nový úsek cyklostezky
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Prodloužení cyklotrasy s označením RT3 u západního okraje Rokycan může začít. Stavební firma už podepsala smlouvu na její vybudování, stavba a osa cyklostezky je  vytyčená a zhotovitel stavby si vyřizuje přechodné dopravní značení a další potřebná povolení. V srpnu začne samotná stavba. Akce vyjde na 5,7 milionu korun.

Nový úsek bude široký tři metry, umožní smíšený obousměrný provoz cyklistů a chodců a naváže na mezinárodní cyklotrasu RT3. Přímo v Rokycanech bude navazovat na vybudovanou východní část mezinárodní cyklotrasy, začátek bude u kruhového objezdu v Plzeňské ulici a konec při nadjezdu II/605 nad železniční tratí Plzeň – Praha.

Nová cyklotrasa značně zvýší bezpečnost cyklistů i chodců a zároveň zkvalitní silniční provoz na dotčeném úseku silnice II/605. Součástí projektu je veřejné osvětlení a středový zpomalovací ostrůvek tzv. brána do obce.

Stavba bude hotová do konce letošního roku, příští rok pak u ní nechá radnice vysadit tři desítky stromů a podélný pás keřů.

Na stavbu za necelých šest milionů korun včetně DPH získal dobrovolný svazek obcí Horní Berounka dotaci přes 4,3 milionu korun. Zbývající část uhradí členové svazku, podíl Rokycan bude 960 tisíc korun vzhledem k tomu, že budovaná část leží v katastru města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…