Roudnice nad Labem: V sídlišti Hracholusky vznikne parkoviště

12.04.2017 7:32

V sídlišti Hracholusky vznikne podél komunikace v ulicích Neklanova a Okružní nová rozšířená parkovací plocha. Již do konce tohoto roku se tak tamější obyvatelé dočkají řešení dlouhodobého nedostatku parkovacích míst v této lokalitě.

Roudnice nad Labem: V sídlišti Hracholusky vznikne parkoviště
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

Mezi letošní připravované investiční akce města Roudnice nad Labem je zařazena i výstavba parkoviště na sídlišti Hracholusky.To bude umístěno podél komunikace v ulicích Neklanova a Okružní. Stavba je zásadním krokem řešícím velký problém této lokality, která se potýká s dlouhodobým nedostatkem parkovacích míst.

V jejím rámci dojde nejen k rekonstrukci stávajících parkovacích stání, tvořených položenými betonovými panely do zeleně, ale zejména k rozšíření stávajících parkovacích ploch. Vybudovány budou nové chodníky, místa pro přecházení a ty, které slouží k propojení parkovacích ploch s chodníkem na protilehlé straně komunikace v ulici Neklanova a Okružní, dle návrhu získají bezbariérovou úpravu.

Stávající bezpečnostní situaci pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace v místech pro přecházení zásadně zjednoduší i umístění varovných signálních pásů s hmatovou a kontrastní úpravou. Součástí rekonstrukce je i realizace nového veřejného osvětlení. Výstavbou bude vytvořeno plnohodnotné parkoviště pro osobní automobily, a tím dojde k výraznému navýšení míst ke stání v této oblasti. K vyhlášení veřejné zakázky došlo na konci minulého měsíce. Předpokládaný termín realizace je pak v období července až listopadu 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…