Rožnov pod Radhoštěm: Město doplnilo a vylepšilo vodorovné značení na křižovatce Videčská

26.08.2020 15:03

Město Rožnov pod Radhoštěm s ohledem na bezpečnost provozu a také s ohledem na četné žádosti občanů doplnilo a zvýraznilo vodorovné dopravní značení na křižovatce Videčská v blízkosti centra města.

Rožnov pod Radhoštěm: Město doplnilo a vylepšilo vodorovné značení na křižovatce Videčská
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Úprava se týká vjezdu z hlavní silnice do obou vedlejších silnic této křižovatky a pro lepší orientaci bylo doplněno a vylepšeno také značení při výjezdu z obou vedlejších silnic – tedy z ulic Videčská a Pionýrská. Nyní je křižovatka ze všech směrů viditelněji a přehledněji značená a pro řidiče je tak bezpečnější. Město také potvrdilo, že připravuje projekt rekonstrukce této křižovatky.

Křižovatka Videčská patří dlouhodobě mezi problematická místa v dopravě ve městě. Řidičům se zde velmi špatně vyjíždí z vedlejších silnic na hlavní. Kritické to bývá především v dopravních špičkách. Město tedy přistoupilo k úpravě, která přináší především zvýšení bezpečnosti. „Jedná se o zpřehlednění celé křižovatky. Vodorovné značení na obou vedlejších silnicích teď zasahuje trochu dále směrem do hlavní silnice a tím se tak zkracuje úsek pro zařazení se na hlavní silnici. Tím pádem by se teď těch řidičů mělo z bočních ramen křižovatky zařazovat více a bezpečněji, než doposud,“ vysvětlil úpravu značení starosta Rožnova Radim Holiš a dodal, že město připravuje projekt rekonstrukce této křižovatky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…