Rožnov pod Radhoštěm: Víkend zabavil stovky dětí, přinesl premiéry i nový rekord

05.06.2019 18:55

V obležení stovek dětí se o prvním červnovém víkendu ocitl Rožnov pod Radhoštěm. Konalo se tam totiž hned několik akcí, které přilákaly do města spoustu rodin s menšími, ale i s většími dětmi.

Rožnov pod Radhoštěm: Víkend zabavil stovky dětí, přinesl premiéry i nový rekord
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

V Rožnově se postupně uskutečnily akce Rozhýbejme Rožnov, ZUŠ Open, Slabikář devatera řemesel v muzeu, dětský den, pohádkový les či Bezhraniční valašení. Bonbónkem navíc byl první letošní parní vlak, který letos vůbec poprvé měl podtitul „pohádkový vlak“ a vezl sebou do Rožnova spoustu pohádkových bytostí a dokonce ve vagónech i vyhrávala kapela.

Víkend nabitý dětskými akcemi odstartoval již v pátek odpoledne, kdy Středisko volného času připravilo na Masarykově náměstí a v městském parku tradiční akci Rozhýbejme Rožnov plnou sportovních aktivit. Páteční odpoledne však kromě sportu přineslo také příjemné hudební zážitky. Základní umělecká škola Rožnov totiž připravila také na pátek hned dva koncerty. Nejprve vystoupili žáci hudebního, tanečního, literárně-dramatického oboru ZUŠ Rožnov a po nich přišel na řadu koncert Beskydského orchestru.

Přímo nabitá akcemi pro rodiny s dětmi byla sobota, symbolicky Mezinárodní den dětí. Již po deváté hodině ráno z Valašského Meziříčí vyrazil do Rožnova parní vláček, který tentokrát novinkově nesl podtitul „pohádkový vlak“. „Ve vláčku jsme vůbec poprvé nasadili pohádkové postavičky, které procházely vláčkem a potěšily tak především ty nejmenší děti. Měli jsme ve vlaku například kocoura v botách, makovou panenku a motýla Emanuela, bílou paní nebo šípkovou Růženku. Děti na pohádkové bytosti reagovaly výborně, odpovídaly na jejich zvídavé otázky a také mohly dostat nějakou sladkost či třeba komiks o městě Rožnov. Celkově jsme měli na pohádkový vlak kladné ohlasy a dětem i rodičům se to líbilo. Bonbónkem navíc byla i živá kapela, která doprovodila obě jízdy parním vlakem dětskými písničkami a která také sklidila velký úspěch a kladné ohlasy cestujících,“ řekl destinační manažer rožnovské radnice Marek Havran. 

Parní vláček dovezl své pasažéry do Rožnova v den, kdy se tam konal dopoledne dětský den v městském parku a odpoledne pohádkový les s cílem na Jurkovičově rozhledně a ve Valašském muzeu v přírodě byl Slabikář devatera řemesel. „Na všech sobotních akcích se dobře pobavily stovky dětí, přičemž například na pohádkovém lese padl nový historický rekord, když se jej účastnilo a do cíle na Jurkovičově rozhledně dorazilo pro odměnu na šest set dětí. Velký úspěch měla historická parní lokomotiva Rosnička, kterou obdivovali nejen pasažéři, ale po celé cestě na ni čekalo také spousta fotografů a udělala tak radost spoustě lidí,“ prozradil Marek Havran. 

V neděli doplnila našlapaný víkend tradiční akce Bezhraniční valašení, na které se již po osmnácté setkala partnerská města Rožnov a Povážská Bystrica. Připravena byla spousta dobrého jídla, pití a samozřejmě zajímavého kulturního programu a soutěží pro malé i velké. „Bezhraniční valašení patří už dlouhá léta do společného kalendáře obou partnerských měst. Jsem rád, že zajímavý program i krásné počasí nalákalo k horské chatě Kohútka tak velké množství obyvatel z obou stran hranice,“ netajil spokojenost s vysokou návštěvností valašení starosta Rožnova Radim Holiš.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…