Rožnov pod Radhoštěm si připomene padlé z I. světové války

09.11.2018 14:33

Pietním aktem, který proběhne v neděli 11. 11. od 16,00 u pomníku padlých v městském parku, si Rožnov p.R. připomene padlé občany města z I. světové války.

Rožnov pod Radhoštěm si připomene padlé z I. světové války
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

U příležitosti stého jubilea definitivního ukončení tzv. Velké války si Rožnov pod Radhoštěm připomene památku více než šesti desítek místních občanů, kteří v letech 1914-1918 padli na různých frontách I. světové války a v rámci československých legií. „Při pietním aktu budou vzpomenuta jména všech rožnovských obětí, zazní krátké úryvky z dobových dokumentů a korespondence, ale také písně z italské fronty či známá skladba Hoši od Zborova. Akce se mimo jiné zúčastní evangelický a katolický duchovní, potomci padlých, zástupci města a účinkovat bude pěvecký sbor Rožnovští ogaři,“ pozval na nedělní pietní akt autor scénáře, historik Daniel Drápala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…