Rozpočet města Chrudim se přehoupne přes 540 milionů

23.05.2018 17:16

Chrudimští radní posílají zastupitelům ke schválení již sedmé letošní rozpočtové opatření k rozpočtu města Chrudim na rok 2018, kterým by se příjmová i výdajová část rozpočtu měla zvýšit o téměř 30 milionů korun.

Rozpočet města Chrudim se přehoupne přes 540 milionů
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„V příjmové části rozpočtu se objevují nějaké menší dotace a další příjmy v souhrnné výši asi 7 milionů korun, největší balík ale tvoří zapojení finančních rezerv ve výši kolem 20 milionů korun,“ říká starosta města Chrudim Petr Řezníček.

Finanční prostředky z rezerv by se měly zapojit především na dofinancování projektů, které budou realizovány z dotací, jako jsou například modernizace a rekonstrukce technických učeben ZŠ U Stadionu a ZŠ Dr. Malíka, revitalizace náhonu na Střelnici, další etapa opravy kapličky ve Vestci, informační tabule k rekreačním lesům na Podhůře nebo rekonstrukce lesních cest. Další finance z rezerv směřují i na vlastní investice, kupříkladu instalaci výtahu pro ZŠ Husova nebo rekonstrukci šaten a sociálního zařízení v MŠ Strojařů, posilují se i rozpočty na přípravu dopravních a územních studií a projektových dokumentací.

Výdajová část rozpočtového opatření potom obsahuje více než sedmdesát dílčích položek. Nejvíce jich je tradičně u kapitoly Odboru investic, kde dochází k posilování jednotlivých položek na připravované investiční akce nebo k dílčím změnám, které reagují na investice již probíhající nebo ukončené.

Pro jednání chrudimských zastupitelů, kteří se sejdou v pondělí 28. května 2018, je navrhováno zvýšení rozpočtu na částku 543,743.400,- Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…