Růžička (KDU-ČSL): Za průmyslovkou vyroste ještě letos pumptrack

23.07.2021 19:37

Na místě bývalých antukových kurtů u průmyslovky, které jsou již řadu let nevyužívány, postaví město ještě letos okruh pro cyklisty s klopenými zatáčkami a pravidelnými vlnami, tak zvaný pumptrack.

Růžička (KDU-ČSL): Za průmyslovkou vyroste ještě letos pumptrack
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Vsetína Jiří Růžička (KDU-ČSL)

Stavbu pumptracku plánovalo město již v předcházejícím období, ale zahájení prací tehdy bránily nevyřešené majetkoprávní vztahy k pozemku, na němž jej chtělo postavit.

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí

Ty totiž patří Zlínskému kraji. „Nakonec jsme se s krajem dohodli a můžeme celou akci uskutečnit,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

V rámci realizace projektu dojde k opravě zpevněných ploch za střídačkami hokejbalového hřiště, které jsou již ve špatném technickém stavu, odstraněno bude stávající oplocení plochy, na níž pumptrack vyroste, a nahrazeno plotem novým. Nejpodstatnější částí stavby bude samozřejmě vybudování samotného oválu, jenž tvoří terénní vlny a klopené zatáčky s asfaltovým povrchem. Délka oválu dosáhne necelých 150 metrů, šířka dráhy 1,5 metru. Výška vln a klopených zatáček je plánována od 0,6 do 0,8 metru. Uvnitř oválu se počítá s travnatým zasakovacím povrchem. Součástí areálu bude také informační tabule s provozním řádem, na němž uživatelé najdou pokyny k bezpečnému užívání sportoviště.

„Zhotovitelem pumptracku bude na základě veřejné zakázky místní společnost Zemní práce Martin Urban, která nabídla cenu 1,63 milionu bez DPH,“ přiblížil finanční náročnost projektu Jiří Růžička.

Dle smlouvy má zhotovitel na celou akci tři měsíce. „Zahájení prací předpokládáme na začátku srpna, vše hotovo by tedy mělo být počátkem listopadu,“ doplnil Růžička.

Pumptracková dráha je určena hlavně pro cyklisty, ale i pro koloběžkáře či in-line bruslaře, a lze ji projíždět bez šlapání či odrážení. Princip jízdy totiž spočívá v tom, že k udržení a dokonce zvyšování rychlosti je využíváno přenosu těžiště v předozadním směru, tak zvané pumpování. Tyto dráhy jsou oblíbené především u dětí a mládeže, jsou poměrně bezpečné, a zvyšují jistotu ovládání sportovního náčiní. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…