Rychnov nad Kněžnou: Lipovkou opět bez starostí, opravená silnice se otevřela ve středu

08.09.2016 13:12

Úsek silnice třetí třídy v průtahu obcí Lipovkou je průjezdný. V pořadí druhá dokončená letošní rekonstrukce silnice na území Královéhradeckého kraje se otevřela ve středu 7. září. Oprava stála 9 milionů korun.

Rychnov nad Kněžnou: Lipovkou opět bez starostí, opravená silnice se otevřela ve středu
Foto: podkrkonosi.cz
Popisek: Rychnov nad Kněžnou

„Naším cílem bylo zlepšení stavu důležité silnice třetí třídy, což, doufejme, povede ke zvýšení bezpečnosti řidičů i chodců. Tato silnice vykazovala množství nerovností a konstrukčních poruch. Rekonstrukce byla proto nezbytná a já osobně jsem rád, že se vše povedlo v zadaném termínu,“ sdělil náměstek hejtmana Karel Janeček.

Zrekonstruovaný úsek silnice III/3212 Lipovka – Lokot se nachází uvnitř obce Lipovka u Rychnova nad Kněžnou. Slouží místní dopravě mezi obcemi Lipovkou a Lokotem, ale zároveň se napojuje i na silnici první třídy I/14.

Kromě opravy konstrukčních vrstev vozovky zde byla postavena nová železobetonová opěrná zeď dlouhá 56 metrů a vysoká 1,7 až 2,6 metrů. Součástí rekonstrukce byla i obnova odvodnění komunikace.

Průtah Lipovkou byl slavnostně otevřen

Stavební práce v Lipovce byly zahájeny 27. června 2016 a ukončeny na konci srpna. Náklady na tuto stavbu činily 9 milionů korun bez DPH, na které kraj získal stoprocentní dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury – financování oprav, rekonstrukce a modernizace silnic II. a III. třídy.

Průtah Lipovkou byl slavnostně otevřen 7. září za účasti náměstka hejtmana Královéhradeckého kraje, starostů okolních obcí, zástupců dodavatele a představitelů SÚS Královéhradeckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…