Šance na šťastné dětství

20.11.2017 10:45

Dvouletý chlapec bude vyrůstat na Islandu.

Šance na šťastné dětství
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Prachaticích na náměstí

Koncem října tohoto roku se pracovnice náhradní rodinné péče zdejšího odboru sociálních věcí účastnily zprostředkování mezinárodního osvojení.

Právně volnému dvouletému chlapci z Prachaticka se na území ČR nepodařilo nalézt náhradní rodinu, proto byli vytipováni budoucí osvojitelé z Islandu. Tito osvojitelé přicestovali za chlapcem počátkem měsíce října a od té doby docházelo ke každodenním interakcím mezi oběma stranami. Místem vzájemného poznávání a navykání byla rodina pěstounky na přechodnou dobu, kde chlapec dočasně vyrůstal od narození.

Díky pěstounské péči na přechodnou dobu se u chlapce neprojevily žádné známky citové deprivace a i přes jazykovou bariéru se oběma stranám podařilo navázat poměrně za krátkou dobu pevné citové pouto. Proto byl chlapec předán soudním rozhodnutím do péče budoucích osvojitelů, kteří s ním odcestovali počátkem měsíce listopadu zpět na Island.

Tento chlapec tak dostal šanci na šťastné dětství a zároveň možnost poznat své starší sourozence, dvojčata. Ta vyrůstají na Islandu u jiných náhradních rodičů od minulého roku.

Na oddělení sociálně - právní ochrany dětí se jednalo za poslední dobu již o čtvrtý případ mezinárodní adopce. Kromě výše uvedených dětí se podařilo v roce 2014 a 2016 umístit dvě děti do Rakouska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…