Semily: Základní umělecká škola získá nové prostory

14.02.2023 16:43 | Tisková zpráva

Základní umělecká škola Semily na Komenského náměstí se již v dubnu t.r. dočká výrazného rozšíření. V sousední budově, která po dobu výstavby nového zařízení sloužila potřebám Mateřské školy Treperka, najdou zázemí keramické dílny, zrcadlový taneční sál i ateliér pro výtvarný obor.

Semily: Základní umělecká škola získá nové prostory
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Budova dočasné MŠ Treperka se nachází v těsném sousedství Základní umělecké školy v Semilech. Foto: R. Fries. "Stavební práce na úpravě objektu Komenského náměstí čp.146 započaly již na počátku února," sdělil Ing. Vladimír Bělonohý.

Anketa

Má obžalovaný Dominik Feri vaše sympatie?

3%
96%
hlasovalo: 8117 lidí

Nově zde vzniknou prostory pro rozšíření ZUŠ. V přízemí bude vstupní foyer, keramická dílna a místnost s keramickými pecemi. V prvním patře vznikne taneční sál vybavený zrcadly a speciálním tanečním povrchem (baletizol). Druhé patro budovy se promění v prostor pro výtvarný obor a ve třetím podlaží vzniká menší podkrovní místnost, která své využití najde podle aktuálních potřeb ZUŠ.

Stavební práce realizuje semilská společnost D-BAU, s. r. o., podle projektu turnovské společnosti ACTIVE Projekce, s. r. o. Proměna budovy spočívá především v odstranění dětských sociálních zařízení a v demontáži některých příček. Nově se buduje sociální zařízení pro žáky, dochází k přemístění části dveří, opraví se část maleb a budou dokončeny elektro rozvody vč. svítidel.

"Celkové náklady na přestavbu objektu dosáhnou 1,64 milionu korun," doplnil Ing. Bělonohý. Práce budou dokončeny v první polovině dubna. Školní rok 2023/2024 již tedy bude probíhat i v těchto nově zrekonstruovaných prostorech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…