Silní bez násilí: zajímavý projekt v Plzni

03.10.2011 9:00

Studenti a učitelé církevního gymnázia společně s lektory zahraniční skupiny GEN ROSSO International Performing Arts Group připravují muzikálové představení STREETLIGHT, se kterým vystoupí v plzeňské ČEZ Aréně pro veřejnost ve středu 12. října od 19 hodin a pro školy ve čtvrtek 13. října od 10 hodin.

Silní bez násilí: zajímavý projekt v Plzni
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Společné nastudování muzikálu je výstupem projektu SILNÍ BEZ NÁSILÍ, jehož hlavním cílem je posílení pozitivního sociálního klimatu ve školách a prevence násilí mezi dětmi. Projekt vznikl v Německu a díky podpoře Evropské komise se ho podařilo rozšířit i do dalších zemí. V České republice bude projekt vedle Plzně, kde nad ním převzal záštitu primátor Martin Baxa, realizován ještě v dalších osmi městech.

Základní myšlenkou projektu je pomocí zážitkových technik, modelových situací, hudby a tance pracovat na posílení sebevědomí dětí. Cílem je dodat jim odvahu a případně vzor pro řešení konfliktů v jejich bezprostředním okolí. Do vystoupení je možné zapojit až 250 dětí, které přebírají různé úlohy v muzikálu (od tanečníků a zpěváků, přes herce, osvětlovače, zvukaře až po scénáristy a moderátory). Tento program primární prevence se nezaměřuje výhradně na agresora či oběť, ale oslovuje především nečinně přihlížející většinu.

Muzikál STREELIGHT je postaven na základě skutečného příběhu, který se odehrál na konci 60. let minulého století v prostředí gangů na předměstí Chicaga. Na jeho pozadí se objevují základní témata, jakými jsou přátelství, láska, pomsta nebo osobní odpovědnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…