Školy ve Vsetíně otevřou 13 prvních tříd

21.06.2020 14:38

Do lavic prvních tříd základních škol na území Vsetína zasedne v září letošního roku 252 žáků. Vyplývá to z výsledků zápisů, které se ale ještě mohou lehce měnit v závislosti na dodatečných odkladech povinné školní docházky.

Školy ve Vsetíně otevřou 13 prvních tříd
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Zápisy prvňáčků pro školní rok 2020/2021 měly letos s ohledem na pandemii Covid-19 nestandardní průběh. „Uskutečnily se pouze formálně podáním žádosti o přijetí k základnímu vzdělávání bez osobní přítomnosti dětí ve škole,“ přiblížil místostarosta pro školství Tomáš Pifka.

K povinné školní docházce bylo letos ve vsetínských základních školách zapsáno celkem 252 dětí, dalších 70 dostalo odklad. Soukromá ZŠ INTEGRA přijala 18 dětí a otevře pro ně jednu třídu. „V městem zřizovaných školách bude po třech prvních třídách otevřeno na Sychrově a Trávníkách, kde úspěšně prošlo zápisem 59, respektive 56 dětí. V Rokytnici zapsali 47, na Ohradě 46 a v Luhu 26 budoucích prvňáčků. Na každé z těchto škol otevřou po dvou prvních třídách,“ vyjmenoval Pifka s tím, že na většině škol budou fungovat první třídy s klasickou formou výuky. „Luh navíc nabídne nadstandardní péči žákům s logopedickými vadami,“ uzavřel místostarosta Pifka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…