Slánská nemocnice boduje v oblasti finančního zdraví

23.12.2018 18:01

Každoročně provádí nezisková organizace HealthCare Institute (HCI) celorepublikové porovnání nemocnic ve čtyřech rozhodujících faktorech.

Slánská nemocnice boduje v oblasti finančního zdraví
Foto: archív Slaný
Popisek: Slaný

Mezi ty patří spokojenost pacientů, motivace zaměstnanců, efektivita procesů nemocnic a finanční zdraví. V posledním zmiňovaném se naše slánská nemocnice umístila, v kategorii „Nemocnic zřizovaných městy a obcemi“, celostátně na 2. místě za rok 2018.

„V podmínkách podfinancovaného zdravotnictví, znevýhodňujících především malé nemocnice, je stále obtížnější dělat kvalitní medicínu a současně vyrovnaně hospodařit. Děkuji zaměstnancům slánské nemocnice, že jí zůstávají věrní, pacientům, že jí důvěřují, a zřizovateli - městu Slaný -, za její dlouhodobou podporu. Medailové umístění v citovaném hodnocení bereme jako důkaz, že to má smysl“ dodává k výsledkům ředitel nemocnice MUDr. Štěpán Votoček.

Finanční zdraví nemocnic je hodnoceno z veřejně dostupných zdrojů. Finančně zdravou nemocnicí je, dle autorů této analýzy, ta, která má např. dostatek prostředků na úhradu svých závazků; není předlužená, hradí své závazky v přiměřeném čase, financuje dlouhodobý majetek z dlouhodobých zdrojů; investuje do svého majetku; je vybavena majetkem umožňujícím poskytovat kvalitní zdravotní péči (co nejnovějším) anebo tak, která dokáže adekvátně odměnit svůj personál apod.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…