Slánská nemocnice boduje v oblasti finančního zdraví

23.12.2018 18:01

Každoročně provádí nezisková organizace HealthCare Institute (HCI) celorepublikové porovnání nemocnic ve čtyřech rozhodujících faktorech.

Slánská nemocnice boduje v oblasti finančního zdraví
Foto: archív Slaný
Popisek: Slaný

Mezi ty patří spokojenost pacientů, motivace zaměstnanců, efektivita procesů nemocnic a finanční zdraví. V posledním zmiňovaném se naše slánská nemocnice umístila, v kategorii „Nemocnic zřizovaných městy a obcemi“, celostátně na 2. místě za rok 2018.

„V podmínkách podfinancovaného zdravotnictví, znevýhodňujících především malé nemocnice, je stále obtížnější dělat kvalitní medicínu a současně vyrovnaně hospodařit. Děkuji zaměstnancům slánské nemocnice, že jí zůstávají věrní, pacientům, že jí důvěřují, a zřizovateli - městu Slaný -, za její dlouhodobou podporu. Medailové umístění v citovaném hodnocení bereme jako důkaz, že to má smysl“ dodává k výsledkům ředitel nemocnice MUDr. Štěpán Votoček.

Finanční zdraví nemocnic je hodnoceno z veřejně dostupných zdrojů. Finančně zdravou nemocnicí je, dle autorů této analýzy, ta, která má např. dostatek prostředků na úhradu svých závazků; není předlužená, hradí své závazky v přiměřeném čase, financuje dlouhodobý majetek z dlouhodobých zdrojů; investuje do svého majetku; je vybavena majetkem umožňujícím poskytovat kvalitní zdravotní péči (co nejnovějším) anebo tak, která dokáže adekvátně odměnit svůj personál apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …