Slaný: Zrekonstruované byty v centru město nabídne v aukci

18.05.2021 15:03

Sedm bytových jednotek o dispozici 2+kk a 3+kk na hlavní pěší zóně ve Slaném, nechalo město zrekonstruovat za 8,7 milionu korun včetně DPH. Nyní byty v lukrativní části města nabídne zájemcům k pronájmu prostřednictvím svého aukčního portálu.

Slaný: Zrekonstruované byty v centru město nabídne v aukci
Foto: archív Slaný
Popisek: Slaný

Citlivá rekonstrukce v památkově chráněném objektu z 30. let minulého století, spojila moderní způsob bydlení s původními prvky. U některých místností byl památkáři kladen zvláštní důraz na maximální možné zachování původního řešení například včetně originálních obkladů, dlažeb a vestavných skříní.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 18.5.2021)

3%
hlasovalo: 17046 lidí

Funkcionalistická budova Městské spořitelny byla dokončena roku 1930 podle návrhu architekta Jana Rejchla. V roce 1958 byla budova zapsána na seznamu kulturních památek.

Vzhledem k vysoké architektonické hodnotě a památkové ochraně objektu bylo zcela zásadní v co možná největší míře zachovat nebo spíše obnovit původní dispozice a celkový architektonický výraz prostoru.

„Jako první bylo nutné odstranit nevhodné zásahy z let minulých v podobě různých sádrokartonových a zděných příček živelně umístěných v prostoru, ve snaze přizpůsobit původní prostor požadavkům současného bydlení“, dále doplnila vedoucí Odboru správy majetku Ivana Hádková, jejíž úsek měl projekt na starosti.

Šest bytových jednotek o dispozici 2+kk je umístěno ve 2. NP a 3. NP. Ve 4. NP se nachází unikátní byt o velikosti 3+kk s kruhovými okny na severní fasádě. Všechny bytové jednotky mají společný hlavní prvek a tím je světlo. To prostupuje do místností velkými okny, která jsou téměř všude přes celou šířku místností. Součástí rekonstrukce bylo také zateplení střechy a provedení její hydroizolace nad rekonstruovanými byty.

Aukce jednotlivých bytů, jejichž příslušenství tvoří i jedno rezervované parkovací stání ve vnitrobloku, budou postupně zahajovány během následujících dnů. Veškeré informace, včetně fotografií, 360° prohlídky a komentované video prohlídky, budou zveřejňovány po řadě na aukčním portále města na adrese https://aukce.meuslany.cz/  Osobní prohlídka bytů bude také možná.

Aukční portál města: ZDE

Komentovaná videoprohlídka: ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…