Slavkov: Zastupitelé schválili první krok k rozšíření kapacity mateřské školy

22.02.2019 14:05

Zastupitelé města na svém únorovém zasedání dali zelenou přípravě projektu na přístavbu mateřské školy na Koláčkově náměstí. Vzniknout by tak mohly čtyři nové třídy s kapacitou pro 100 dětí. Současná kapacita mateřské školy ve městě by tak mohla vzrůst na cca. 265 dětí (finální číslo může být ovlivněno aktuálním počtem dětí se speciálními potřebami - pozn. red.).

Slavkov: Zastupitelé schválili první krok k rozšíření kapacity mateřské školy
Foto: slavkov.cz
Popisek: Palackého náměstí v Slavkově u Brna

Nová část školky by zasahovala do zahrady a přilehlého pozemku, který městu nabídl k prodeji soukromý majitel.  V plánu je i kompletní rekonstrukce a změna dispozice stávajícího, již nevyhovujícího historického objektu.

„Prvním krokem musí být vypracování studie, která bude vyhovovat náročným požadavkům památkové péče. Díky jednání s památkáři a architekty víme, je to možné. V druhé fázi bude následovat vypracování projektu a žádost o dotaci – buď z ministerstva školství, nebo ITI.  Odkládat tuto problematiku ale už nemůžeme. Rozšíření kapacity mateřské školy je v souvislosti s bytovou výstavbou ve městě nevyhnutelné,“ uvedla místostarostka města Marie Jedličková.

Zastupitelé se pro rozšíření stávající školky rozhodli z několika důvodů. Klíčová je možnost využití sousedního pozemku. Architekti kvitují i polohu budovy, která je přímo propojená se zámeckým parkem a tedy i bezpečným a zdravým prostorem pro nejmenší děti. Problémy s parkováním se dají vyřešit propojení objektu s ulicí Kollárova tak, aby se dalo parkovat z obou stran bloku.

Zastupitelé diskutovali také nad další možností rozvoje školských kapacit. V budoucnu město může využít i pozemky v ulici Slovanská u kotelny nebo na sídlišti Zlatá Hora. Tyto parcely můžou sloužit pro stavbu nové budovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…