Sněhová nadílka komplikuje i život v Kroměříži

02.02.2017 18:30

Intenzívní sněžení posledních dnů zasáhlo i Kroměříž. Z úterka 31. ledna na středu 1. února napadla v ulicích města souvislá vrstva sněhu, navzdory nepřetržité údržbě jsou však mnohá místa stále obtížně sjízdná a průchodná. Kroměřížské technické služby na úklid nasadily veškerou techniku i pracovní síly.

Sněhová nadílka komplikuje i život v Kroměříži
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

 Vedení města nabádá občany ke zvýšené opatrnosti a apeluje zejména na seniory, aby raději zatím do zasněžených ulic nevycházeli, pokud to není nezbytně nutné. Samozřejmostí by měla být pro chodce vhodná obuv a u vozidel kvalitní zimní pneumatiky.

„Situaci v Kroměříži zkomplikovalo husté sněžení v posledních hodinách. Děláme vše, co je v našich silách, aby byly silnice sjízdné, chodníky schůdné a veškeré komunikace především bezpečné. Všechna dostupná technika i lidé jsou v terénu. Já sám jsem projížděl ráno před šestou hodinou město a viděl jsem, že všichni dělají, co mohou, aby následky sněžení eliminovali,“ upozornil starosta Jaroslav Němec.

Kroměřížská radnice se musí postarat přibližně o 120 km veřejných chodníků a 80 km městských komunikací. Kromě toho musejí pracovníci Kroměřížských technických služeb dbát také na zajištění přístupu k autobusovým zastávkám či přechodům pro chodce. „K dispozici máme dva sypače s radlicemi a traktor s pluhem na silnice, pět multikár s radlicemi a sypačem, kterými zajišťujeme údržbu chodníků, dále dva minitraktory, jeden chodníkový zametač a dvě ruční sněhové frézy. V místních částech nám hlavně v počátečních fázích kalamity pomáhají i nasmlouvaní partneři,“ popsal dostupnou techniku ředitel Kroměřížských technických služeb Petr Sedláček, podle kterého je vedle kmenových zaměstnanců v terénu i 6 osob na veřejně prospěšné práce.

Přestože počasí obecně odpovídá měsíci lednu, souvislá sněhová pokrývka se Kroměříži už řadu posledních let vyhýbala. Naposled před jedenácti lety napadlo sněhu tolik, že ho musela z městského centra těžká technika odvážet do areálu bývalých vojenských kasáren.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…