Soběslav: MŠ Nerudova se dočká nových prostor

22.05.2021 10:41

V květnu byly zahájeny práce na rekonstrukci a přístavbě MŠ Nerudova.

Soběslav: MŠ Nerudova se dočká nových prostor
Foto: Město Soběslav
Popisek: Soběslav

V rámci stavebních prací budou renovovány a rozšířeny některé současné prostory mateřské školky a přistavěna nová rozsáhlá místnost nad spojovací chodbou v prvním patře. Ta bude sloužit jako multifunkční prostor pro pořádání sportovních aktivit, besídek a jiných akcí.

Anketa

Má ministr Arenberger skončit?

69%
18%
hlasovalo: 10272 lidí

Hlavní vstup do školky bude bezbariérový a bude přestěhován na jižní stranu budovy, kde se nachází školní zahrada. Podél spojovací chodby mezi severní a jižní budovou školky budou vybudovány nové prostory pro větší sborovnu a zázemí pro zaměstnance s šatnou a sociálním zařízením. Namísto dvou současných šaten u dvojtřídky vznikne jedna velká šatna pro děti. Další malá šatna z přízemí se přesune do prvního patra.  K úpravám a stěhování dále dojde u některých kanceláří.

„Na multifunkční místnost se těšíme nejvíce, doposud jsme dostačující prostory pro tyto účely neměli. Ale máme velkou radost ze všech stavebních úprav, které zde proběhnou. Vždyť školka je tu s námi již více jak 50 let, “ uvedla k tomu ředitelka Eva Kuklová.

Stavební práce realizuje firma Spilka a Říha a měly by být dokončeny do konce září 2021. Celkové předpokládané náklady činí 11 435 278 Kč včetně DPH.

Dílčí úpravy v budoucnosti zaznamená také část zahrady na severní straně vedle parku u kostela sv. Marka. Zde by měla vzniknout otevřená venkovní učebna, která bude sloužit i jako jeviště aj.; hlediště ve svahu a přibýt vyvýšené záhony a ovocné stromy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…