Sokolov: Chemička darovala škole kádinky a plynové kahany

28.11.2020 6:32

S měsíčním předstihem se Základní škola Švabinského dočkala nadílky, kterou jí připravila sokolovská chemička Synthomer v podobě plynových kartuší s ventily a kádinek.

Sokolov: Chemička darovala škole kádinky a plynové kahany
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

To vše poslouží v nové učebně odborných předmětů chemie a fyzika, jíž má škola k dispozici od letošního září. Dary v hodnotě téměř 11 000 korun předal v úterý 24. listopadu ředitel Synthomeru Milan Brejchal ředitelce základní školy Lence Černé, učitelce chemie Ivaně Laslopové a starostce Renatě Oulehlové.

Kahany a kádinky slíbila společnost Synthomer škole při slavnostním otevření moderní učebny, jejíž vybudování přišlo město na více než 2,4 milionu korun. A nezůstalo jen u tohoto daru. Chemička nad učebnou rovněž převzala oficiální patronát. Učebna má kapacitu 30 žáků u šesti laboratorních stolů uspořádaných v pěti řadách a s jedním místem pro imobilního žáka. Uprostřed každé řady je skříňka s chemicky odolným dřezem. Každá lavice má elektropanel pro fyzikální pokusy.

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí

Společnost Synthomer už v loňském roce věnovala Základní škole Švabinského 50 000 korun na realizaci projektu pro rozvoj technického vzdělávání žáků. Finanční dar od Synthomeru využila škola zčásti na vytvoření klubovny pro nadané žáky a zčásti na pořízení materiálů pro výuku, například stavebnice či chemické soupravy.

Na začátku letošního školního roku vyslal Synthomer na Základní školu Švabinského rovněž odborníky na bezpečnost a ochranu zdraví. Ti se věnovali žákům šestých a sedmých tříd Seznámili je kromě jiného s tím, jak bezpečně zacházet s chemikáliemi, které se běžně objevují v domácnostech a nechyběly ani ukázky ochranných prostředků.

Sokolovská chemička pomáhá i dalším školám. Například žáci Základní školy Rokycanova obdrželi ochranné pláště a brýle, které mohou využívat při výuce volitelného předmětu chemie. Dar dostala i Základní škola Křižíkova. Podporovat technické vzdělávání se svými aktivitami snaží chemička zejména proto, že odborníků s technickým vzděláním je nedostatek a pociťuje to právě i Synthomer. Proto se snaží vzbudit zájem o tento obor už u žáků základních škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…