Sokolov: Den horníků přece jen společně oslavíme

18.06.2020 20:21

Co bychom byli za správné hornické město, kdybychom neoslavili hornictví. Už už to skoro vypadalo, že vzhledem k epidemii koronaviru a vládním nařízení všechny větší kulturní akce letos v Sokolově padnou včetně oslav Dne horníků. Zástupci radnice a domu kultury to ale nevzdali a nakonec mohou veřejnosti oznámit, že se Den horníků 5. září uskuteční. Sice bez tradičního hornického průvodu, ale jinak s opravdu pestrým programem doplněným o populární Barevný běh.

Sokolov: Den horníků přece jen společně oslavíme
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Podle místostarosty Jana Picky nebylo opravdu lehké dospět k rozhodnutí, zda Den horníků letos uspořádat nebo akci zrušit. A tak se stanoviska měnila hned několikrát. „Nejdříve se zdálo, že o Dni horníků vůbec nemůže uvažovat. Jenže situace související s koronavirem se stále vyvíjela a my jsme se snažili na tento stav reagovat a do poslední chvíle si nechat takříkajíc otevřená zadní vrátka. A teď už tedy vzhledem k vývoji padlo definitivní rozhodnutí, že do toho jdeme. Snažíme se tak vyhovět i přání mnoha obyvatel Sokolova, kteří po zachování Dne horníků volali,“ uvedl místostarosta Picka.

Na co se tedy můžeme v Sokolově 5. září těšit? Na náměstí Budovatelů se bude konat celodenní program, kde se vystřídají hudebníci i tanečníci všech žánrů. V dopoledních hodinách nástroje rozezní například muzikanti ze ZUŠ Sokolov, Big Bandu Sokolov a roztančí nás taneční kroužky při MDK Sokolov. Po dobrém obědě si dáme rock – folkovou pohodičku s kapelou Birchtown a do drajvu nás rozhodně dostane svou funky náladou Laura a její Tygři.

Anketa

Je Nora Fridrichová kvalitní novinářka?

7%
93%
hlasovalo: 27311 lidí

Až budeme mít plná bříška dobrého hornického piva, zazpíváme si s kapelou The Backwords v rámci jejich World Beatles Show známe hity legendárních Beatles! Připomeneme si tak letošní 60. výročí vzniku legendární kapely, 50. výročí od jejího rozpadu a 40. výročí úmrtí Johna Lennona. Ovšem co by to bylo za hudební večer bez parádní muzikantské legendy. Tou budou muzikanti z kapely Turbo. V závěru večera si společně užijeme v doprovodu současné populární kapely Jelen, která svými hity boří už několikátý rok žebříčky hudebních rádií.

Rušno bude také v Zámeckém parku, který ožije historickou hudbou, kejklíři, tanečnicemi a šermem. Představí se Středověká hudba Musica Vagantium a chybět nebude ani rytířské ležení. Milovníci historie, šermu, či pohádkové atmosféry by okolí sokolovského zámku rozhodně tento den neměli minout.

A že těch dobrých zpráv ještě není dost? Tak se podržte, protože ještě letos proběhne oblíbený Barevný běh! A to vše ve stejný den, jako Den horníků. Těšíme se na stovky běžců napříč všemi věkovými kategoriemi v záplavě práškových barev. Společně tak rozsvítí naše město, a to už v dopoledních hodinách. Buďte ve střehu, protože brzy zveřejníme kompletní program a detailní informace k registraci do závodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…