Sokolov: Město dobře hospodařilo, mohlo tak hodně investovat

18.05.2020 14:05

Městu Sokolov se v loňském roce ekonomicky dařilo, když hospodařilo s příjmy 662 milionů korun a jeho výdaje představovaly 688 milionů korun.

Sokolov: Město dobře hospodařilo, mohlo tak hodně investovat
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Schodek ve výši 25 milionů korun byl kryt přebytkem hospodaření minulých let. Zlepšený výsledek hospodaření tak skončil na částce 341 milionů korun. Plánované příjmy město naplnilo na 99 procent rozpočtu, výdaje čerpalo na 66 procent.

Výši čerpání výdajů ovlivnila desetiprocentní úspora v běžných výdajích, úspora z veřejných zakázek na některých investičních akcích, pokračování části akcí do roku 2020 a nečerpání rezervy hospodaření. Sokolov hospodařil s kladným provozním saldem ve výši 142 milionů korun, své běžné provozní výdaje je tak město schopno ufinancovat běžnými příjmy. A to s výraznou rezervou, aniž by si muselo na svůj provoz půjčovat.

Díky dobrému hospodaření tak město Sokolov mohlo v loňském roce investovat do investiční výstavby, oprav a údržby majetku celkem 240 milionů korun. Díky přebytkům, se kterými se řádně hospodařilo v minulých letech, se mohl Sokolov soustředit na realizaci významných investičních projektů krytých vlastními finančními prostředky,“ poznamenala k loňskému výsledku hospodaření starostka Renata Oulehlová.

A tak se podařilo realizovat například výstavbu bytů v Poláčkově ulici (na snímku), rekonstrukci zázemí tenisového areálu, šaten zimního stadionu, začala přestavba budov na Starém náměstí na nové sídlo knihovny, opravovaly se silnice, chodníky, stavěly se tolik potřebné parkovací plochy. Nechyběly ani opravy škol a školek v objemu desítek milionů korun a poprvé od roku 1989 začalo město s výstavbou nového objektu, kterým bude pobytového zařízení v Sokolovské ulici, takzvaná Čtyřka. Tento projekt, který je největší investicí v novodobé éře města, byl navíc letos v květnu podpořen dotací Ministerstva práce a sociálních věcí v nejvyšší možné výši, a to částkou 50 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…