Sokolov: Město dostalo covidový příspěvek 28,8 milionu korun

31.08.2020 18:35

Takzvaný covidový příspěvek ve výši téměř 28,8 milionu korun obdrželo od státu město Sokolov. Příspěvek není účelově určen a nepodléhá finančnímu vypořádání se státním rozpočtem. Obce ho mohou použít podle svého uvážení například na provozní výdaje, na dofinancování výpadku daňových příjmů do oblasti investic nebo na kofinancování dotací.

Sokolov: Město dostalo covidový příspěvek 28,8 milionu korun
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Kolik jednotlivé města a obce od státu dostaly je závislé na počtu obyvatel podle Českého statistického úřadu k 1. lednu 2020. V případě Sokolova byl počet obyvatel k tomuto datu 23 033. Propad v příjmech města způsobený koronavirovou pandemií ale pokryje tento příspěvek jen částečně. Sokolov totiž očekává v letošním roce propad v příjmech kolem sto milionů korun. I proto byly pozastaveny některé investiční akce plánované v letošním roce.

Zástupci obcí a krajů kritizovali, že podle jejich odhadu přijdou obce, města a kraje kvůli kompenzačnímu bonusu pro OSVČ či zpětné kompenzaci daňových ztrát v souvislosti s koronavirem asi o 20 miliard korun. Jednorázový příspěvek plánuje vláda doplnit navýšením dotací pro investice v obcích, schválila na to 9,7 miliardy. Krajům, jejichž příjmy ze sdílených daní budou také kráceny, vláda nabídne na silnice nižších kategorií pro letošek šest a pro příští rok čtyři miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…