Sokolov: Město upustilo od vymáhání dluhů dětských čtenářů

05.06.2019 8:38

Jak zabránit takzvaným dětským exekucím? S jednou možností přišla rada města Sokolov, když schválila upuštění od vymáhání pohledávek, které vznikly u dětských čtenářů městské knihovny.

Sokolov: Město upustilo od vymáhání dluhů dětských čtenářů
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Reagovala tak na několik případů dětí mezi devíti až patnácti lety, kdy původně malý dluh za nevrácené knihy přerostl po dosažení plnoletosti až k exekučnímu řízení. V případě sokolovské městské knihovny se jednalo o částku v celkové výši kolem 4400 korun.

Podle starostky Renaty Oulehlové dětské exekuce do života nepatří. „Sokolov jako zřizovatel městské knihovny chce do budoucna podobným případům zamezit. Kromě knihovny jsme prověřovali další možnosti, kdy by se v Sokolově mohly děti dostat do dluhů. Toto riziko v souvislosti s městskými organizacemi už jinde nehrozí,“ uvedla starostka.

Dluhy obyvatel vůči městu mohou vzniknout například u vyvážení popelnic nebo v městské hromadné dopravě. Smlouvy na likvidaci odpadů se ale uzavírají buď s plnoletými fyzickými osobami, nebo se sdruženími vlastníků bytových jednotek. A MHD sice v Sokolově je, ale město ji neprovozuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…