Sokolov: Městská policie má první hybridní vozidlo

01.02.2019 9:15

Městská policie v Sokolově doplnila vozový park o nový hybridní vůz. Jedná se o Toyotu CHR, za kterou město zaplatilo 580 tisíc korun.

Sokolov: Městská policie má první hybridní vozidlo
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Součástí pořizovací ceny je i plná související výbava, včetně majáků a kamer. Auto je ekologické a šetrné k životnímu prostředí. Spotřeba se pohybuje kolem 5 litrů benzinu na 100 kilometrů. Elektrobaterie se dobíjí při jízdě.

Město se rozhodlo pro koupi po autonehodě a vyřazení policejní Škody Octavie. „Jedná se o předváděcí vůz a cena byla více než příznivá. K tomu šetříme nejen spotřebu ale i ekologii,“ řekla starostka Renata Oulehlová.

Nákup vozidla si pochvaluje zástupce velitele Jiří Novák. „Posádka má k dispozici v kufru vozidla startovací booster na startování vozidel, což lidé využívají zejména teď v zimě. Dále zde máme defibrilátor, blokační botičku proti odjetí vozidel a další pomocné prvky, které strážníci dnes a denně potřebují ke své práci v terénu," řekl Jiří Novák. Městská policie používá k výkonu služby čtyři služební vozidla.

Jeden další vůz slouží pro potřeby Záchranné stanice pro zvířata na ranči Vránov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …