Sokolov: Mikroregion pomohl obcím k elektronickým deskám

08.06.2021 18:55

Zlepšit digitalizaci veřejné správy a pomoci k lepší komunikaci mezi občany a radnicemi mají elektronické úřední desky. Budou stát kolem 2,3 milionu korun a jejich pořízení inicioval Mikroregion Sokolov - východ.

Sokolov: Mikroregion pomohl obcím k elektronickým deskám
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Díky mikroregionu se podařilo získat dotaci osm elektronických úředních desek pro Březovou, Dolní Rychnov, Chodov, Jenišov, Loket, Šabinu a Vintířov.

Anketa

Podporujete boj Svjatlany Cichanouské proti Lukašenkovi?

4%
93%
hlasovalo: 18664 lidí

Pořízené digitální úřední desky mají velmi dobrý výkon, rychlou odezvou, zaručený nepřetržitý provoz a vyhovují těm nejnáročnějším uživatelským požadavkům. Elektronická úřední deska umožní obci uveřejňovat vybrané dokumenty, pozvánky na kulturní akce, tipy na výlety, zajímavosti z obce, fotografie nebo například zprávy o aktuálních vládních opatřeních.

Intuitivní dotykový panel pak umožní lidem jednoduché procházení mezi zveřejněnými informacemi a přístup na internetové stránky obce. "Při pořizování bylo myšleno i na zvýšenou ochranu proti vandalismu, aby digitální úřední desky mohly obcím sloužit po dlouhé roky," uvedl předseda mikroregionu Jan Picka. Pořízení elektronických úředních desek bylo spolufinancováno ze zdrojů Evropské unie, konkrétně Operačního programu Zaměstnanost.

Mikroregiony vznikají kvůli společnému prosazování zájmů obcí a místních komunit s cílem dosáhnout změn. Obce spojuje do mikroregionů především společný zájem na obecném rozvoji území. Do budoucna je v plánu například napojení páteřní cyklostezky na Slavkovský les v Tisové. "Realizací tohoto projektu bychom završili mnoholetou snahu mikroregionu a obcí Sokolov, Březová a Šabina vybudovat v Tisové lávku a zatraktivnit páteřní cyklostezku podél řeky Ohře a také umožnit její napojení na obce a území na pravém břehu," dodal předseda mikroregionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…