Sokolov: Na stavbě Čtyřky se pilně pracuje uvnitř budovy

20.01.2021 20:08

Do konce stavby pobytového zařízení „Čtyřka“ v Sokolově zbývají už jen necelé čtyři měsíce. Podle harmonogramu, který se drží plnit, je předpokládaným termínem dokončení akce letošní duben. Prostavěno už bylo 120 milionů korun z celkových nákladů kolem 160 milionů korun. Většina prací se nyní odehrává uvnitř budovy.

Sokolov: Na stavbě Čtyřky se pilně pracuje uvnitř budovy
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

V budoucím pobytovém zařízení se zvláštním režimem pracují řemeslníci a technici například na kompletaci veškerých rozvodů, někde už pokládají lina a malují. Ještě předtím dostal objekt v závěru loňského roku venkovní fasádu, usazena byla všechna okna a uvnitř se začalo topit, aby mohly během zimy pokračovat práce na interiérech.

Ministerstvo práce a sociálních věcí vloni schválilo městu nejdříve dotaci 50 milionů korun a poté ještě k této částce přidalo dalších 15 milionů. Celková výše státní dotace tak dosáhla 65 milionů korun. Jméno „Čtyřka“ odkazuje na někdejší čtvrtou základní školu, na jejímž místě nová budova určená nejen pro lidi v pokročilejším věku, kteří potřebují nepřetržitou péči, vzniká.

Dění na stavbě z listopadu loňského roku si můžete připomenout na zajímavých záběrech pořízených dronem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…