Sokolov: Partnerská města si přejí návrat k normálnímu životu

07.02.2022 21:49 | Tisková zpráva

Pořádnou čáru přes plány na řadu akcí udělala partnerským městům Sokolov a Schwandorf pandemie koronaviru. Nekonaly se ani oslavy 20. výročí navázání vzájemných vztahů.

Sokolov: Partnerská města si přejí návrat k normálnímu životu
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Zástupci obou měst si přejí návrat k normálnímu stavu a věří, že k tomu letos dojde. Do Schwandorfu se proto počátkem února vydala delegace Sokolova, aby se tady bavila o akcích, které by bylo možné uspořádat. 

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55310 lidí

První vlaštovkou v nedobrovolně přerušených kontaktech byla vloni návštěva hostů ze Schwandorfu na oslavách Dne horníků. Teď to partnerům oplatili po téměř dvouleté odmlce místostarostové Ladislav Sedláček a Jan Picka spolu s ředitelkou městského domu kultury Kamilou Herákovou a členem komise pro vnější vztahy a cestovní ruch Antonínem Lebedou. „Bylo to přátelské setkání, při němž jsme se zabývali náměty pro společné aktivity v letošním roce. Našim společným zájmem je, aby vzájemné partnerské vztahy dále pokračovaly a byly intenzivnější,“ podotkl místostarosta Jan Picka.

Za německou stranu se setkání zúčastnili schwandorfský starosta Andreas Feller, předseda partnerské komise Ernst Schöber a vedoucí infocentra Sabine Brenner. Hosté ze Sokolova se s nimi bavili například o společných projektech v rámci Euregia Egrensis a o účasti delegace ze Schwandorfu na Dni horníků, kdy by měl městem opět projít průvod složený ze zástupců hornických měst. Sportovci ze Schwandorfu by pak neměli chybět ani na startu chystaného sokolovského půl a čtvrt maratonu.

„Sice jsme se v uplynulých dvou letech v podstatě naživo nestýkali, ale stále jsme o sobě věděli a bavili jsme se alespoň on-line. A ve Schwandorfu ukázali, co je to opravdové přátelství, když nám poslali stovky respirátorů určených především pro seniory,“ dodal místostarosta Ladislav Sedláček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

22:28 Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

Město Cheb tento školský projekt finančně podpoří.