Sokolov: Pro více než dvě stovky prvňáků začala škola. A nejen pro ně

03.09.2019 6:32

Do školních lavic sokolovských základních škol usedlo v pondělí 2. září kolem 240 prvňáků a nejen pro ně začal nový školní rok. Na všechny školáky prvňáky čekal na lavici tradiční kufřík od města, plný nezbytných pomůcek. Letos byl jeho obsah doplněn ještě o kapsář a sáček na přezůvky.

Sokolov: Pro více než dvě stovky prvňáků začala škola. A nejen pro ně
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Na základní školy se vydali představitelé města, aby se pozdravili s učiteli i dětmi. Nejvzácnější návštěvu pak přivítali na Základní škole Švabinského, kam společně se starostkou Renatou Oulehlovou zamířila také hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Tři první třídy na „šestce“ byly zaplněny doslova k prasknutí. S rodiči se přišli podívat na první školní krůčky dětí i jejich prarodiče. Všem přítomným hejtmanka, starostka i ředitelka školy Lenka Černá svorně popřály hodně úspěchů při výuce a vzájemnou trpělivost. Od města Sokolova dostali prvňáci kufříky, od hejtmanky pak plyšové medvídky. „Máte krásné kufříky, ale paní starostka mi tak trochu sebrala vítr z plachet, protože jsem je většinou do škol nosila. Tak jsem vám přinesla medvídky, aby vás potěšili, když budete potřebovat,“ uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Starostka Renata Oulehlová připomněla dětem i rodičům, co všechno užitečného najdou v kufřících. Jeden přišel město na zhruba 1200 korun. „Jsou to samé potřebné věci, například školní sešity, obaly, modelína nebo pastelky a tužky. Chceme tak rodičům alespoň trochu usnadnit začátek školního roku. Letos byl kufřík nově doplněn o kapsář a obal na přezůvky, jsou to výrobky z našich chráněných dílen,“ poznamenala starostka Renata Oulehlová.

Do prvních tříd šesti sokolovských základních škola bylo letos zapsáno na 240 dětí. Nejvíce na ZŠ Švabinského, a to 62. Následovaly ZŠ Rokycanova (58), ZŠ Pionýrů (45), ZŠ Běžecká (27), ZŠ Boženy Němcové, odloučené pracoviště ZŠ Běžecká (24) a ZŠ Křižíkova (24). Tato čísla doznají při zahájení školního roku obvykle ještě drobných korekcí.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…