Sokolov: Prostranství u střediska se změní v důstojný prostor

17.02.2020 20:21

Revitalizaci současné podoby prostranství u zdravotnického střediska mezi ulicemi Závodu míru a Marie Majerové připravuje město Sokolov.

Sokolov: Prostranství u střediska se změní v důstojný prostor
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Ploše mezi střediskem a panelovými domy v současnosti dominuje takzvané rabátko, které zde vzniklo před několika desítkami let a jeho stav je už nevyhovující. Stejně tak je špatný stav zeleně, která zde byla kdysi vysazena. Kvůli nedostatku prostoru se například kořeny stromů neměly kam rozrůstat a tak začaly usychat.

Místo se stalo problematickým i kvůli tomu, že rabátka využívali k posedávání lidé, které dodržování vyhlášky města o veřejném pořádku příliš netrápilo. Což bylo i častým terčem kritiky obyvatel sídliště. To vše by se ovšem mělo díky chystané revitalizaci změnit. Staticky narušené rabátko zmizí a místo něho tady vznikne vzhledné prostranství s parkovou úpravou, jíž by mohlo dominovat symbolické písmeno „s“.

Která z řady úprav navrhovaných ve studii dostane pro realizaci nakonec přednost, o tom se bude ještě debatovat. Každopádně tímto prostorem povede i nová trasa víceúčelové stezky pro cyklisty a pěší mezi „Čapkárnou“, sídlištěm a areálem zdraví. Ta se již staví. Obdobně, jako by měl být upraven prostor u střediska, už byla revitalizována jedna z ploch na sídlišti Vítězná poblíž tamní prodejny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…