Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

21.05.2024 19:06 | Tisková zpráva

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím častěji. Radnice, kvůli stále se zvyšujícímu počtu automobilů, buduje už několik let síť záchytných parkovišť. Jedná se například o parkoviště v ulici Vítězná nebo Mánesova. Letos vzniknou další třeba u vlakového nádraží a v areálu Bohemia. I přesto začíná být situace se špatně zaparkovanými vozidly neúnosná.

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Zvláště sídliště Vítězná a Michal čelí narůstajícímu počtu neukázněných řidičů, kteří svým chováním ztěžují život ostatním obyvatelům. Výrazně se tento problém projevil i během blokového čištění města, které probíhalo zhruba od poloviny dubna do poloviny května. Jen během této akce městská policie zaznamenala 534 přestupků spojených s nesprávným parkováním, v dalších 178 případech bylo nezbytné vozidla odtáhnout.

Strážníci se v posledních třech týdnech zaměřili i na některé problematické lokality. Třeba v okolí křižovatky ulic Křížová a Rooseveltova u Bistra u Toma řidiči často nedodržují pravidlo zachování třímetrového volného prostoru kolem křižovatky. Situace je zde nejkritičtější kolem poledne, tedy v době, kdy sem lidé jezdí pro obědy. Původně strážníci situaci řešili domluvou, nyní však stále častěji přistupují k udělování pokut.

Problematická jsou i místa v blízkosti škol, zejména ráno a odpoledne, kdy rodiče přivážejí a zase vyzvedávají děti. Okolí škol jsou označena modrými značkami K+R ( z anglického „kiss and ride“, tedy „polib a jeď“). Využívat je může v podstatě kdokoliv, pokud dodrží určitá pravidla. Takové parkoviště totiž není určené k parkování po celý den. Na místě K+R se smí parkovat jen krátkodobě. Tento typ parkovišť má totiž předejít tomu, aby auta zastavovala na vytížených místech a blokovala plynulý provoz.

Jak dlouho lze na takovém místě parkovat poznáte z dodatkové tabulky. Ta určuje třeba kolika parkovacích míst se K+R týká a pak také dny a časy, kdy je tato značka platná. Řidiči by na takovém místě měli ve vyznačeném čase přepravovanou osobu pouze vysadit a bez prodlení odjet. Ve zbylém čase mohou na místě parkovat bez omezení.

V reakci na narůstající problémy s nesprávným parkováním chystá městská policie ve spolupráci se státní policií preventivní akci, zaměřenou na správné parkování. Ta se uskuteční ve středu 22. května. Poté už budou strážníci a policisté postihovat nesprávně parkující vozidla přísněji. Plánují také zvýšit důraz na odtahy aut, která budou blokovat plynulý průběh dopravy.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Rekonstrukce školního hřiště 5. ZŠ

22:28 Cheb: Rekonstrukce školního hřiště 5. ZŠ

Hřiště bude doplněno o venkovní workout, vrh koulí, skok do výšky a dálky, basketbalové koše a sklad…