Sokolov: Zahrádky ve městě přibývají

16.10.2022 13:53 | Tisková zpráva

Zájem o pronájem zahrádky ve městě Sokolov je opravdu velký. Město Sokolov se snaží pro Vás vytvářet stále nové plochy, kde se můžete věnovat relaxaci či pěstitelským aktivitám.

Sokolov: Zahrádky ve městě přibývají
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Vždyť kdo by odolal vlastnoručně vypěstované zelenině či ovoci nebo možnosti vyhřívat se na sluníčku u vlastního bazénku? V roce 2022 jsme připravili a předali 15 nových zahrádek, z toho osm na Šenvertu, šest nad koupalištěm a jednu na Hruškové. Tímto však rozhodně nekončíme.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí

Nyní se pracuje na přípravě dalších dvou lokalit, kde předpokládáme vytvoření zhruba 20 nových zahrádek. Pro lepší představu těchto 20 zahrádek dohromady zabere pozemek o velikosti přibližně 10 000 m2. Až budou nové zahrádky připraveny, naleznete jejich nabídku na internetových stánkách města.

V případě, že město Sokolov nabízí volnou zahrádku, musí postupovat dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, tzn. každý záměr je zveřejněn nejméně 15 dní na elektronické úřední desce. Záměr je zveřejněn pod názvem „záměr propachtovat nemovitost“. Elektronická úřední deska je dostupná na webových stránkách města ZDE.

Součástí zveřejněného záměru je formulář pro přihlášení do záměru a jsou zde uvedeny všechny informace a podmínky pro podání nabídky, případně kontakty pro více informací. Informace o zveřejnění je rovněž uvedena na Facebooku a webu města. Zájemcům o zahrádku proto doporučujeme sledovat naše stránky či Facebook města.

Přidělování zahrádek probíhá tzv. obálkovou metodou. Tato metoda je zvolena z důvodu omezení možnosti korupce a dodržení podmínky zákona o obcích s ohledem na jednání řádného hospodáře. Jedná se o běžnou metodu, používanou u většiny obcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín chce otevřít diskuzi k transformaci výchovných ústavů

7:17 Děčín chce otevřít diskuzi k transformaci výchovných ústavů

Statutární město Děčín hledá podporu pro změnu legislativy, týkající se fungování výchovných ústavů …