Soutěž Rozkvetlé Znojmo má své vítěze

29.08.2019 7:32

Tradiční letní soutěž Rozkvetlé Znojmo opět ocenila nejkrásnější květinovou výzdobu oken, balkonů a předzahrádek znojemských domů a bytů. Výherci se setkali v pondělí 26. srpna při příležitosti vyhlášení soutěže, kde jim pogratuloval starosta Znojma Jan Grois.

Soutěž Rozkvetlé Znojmo má své vítěze
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Soutěž probíhala ve třech kategoriích: nejlépe vyzdobené znojemské okno, nejlépe vyzdobený znojemský balkon nebo lodžie a nejlépe vyzdobená znojemská předzahrádka. Celkem se do soutěže přihlásilo 26 soutěžících.

„Moc děkuji všem, kteří se starají o své předzahrádky, truhlíky v oknech nebo na balkonech a dělají Znojmo krásnějším. Zajímavostí letošního ročníku je, že jsme měli přihlášené i dvě předzahrádky u panelových domů. Přihlásili se obyvatelé, kteří se o ně starají, a právě jejich předzahrádky byly oceněny,“ říká místostarosta Znojma Karel Podzimek, který výhercům jménem města ceny předával. Soutěžící byli odměněni poukázkami do zahradnictví Městské zeleně a vstupenkami na zářijové Znojemské historické vinobraní.

V kategorii nejlépe vyzdobené znojemské okno zvítězila Marie Pavelková (Velká Františkánská), druhé místo získala Vladimíra Nekulová (Palliardiho ulice) a na třetím místě se umístila Zuzana Havlásková (Pod Soudním vrchem).

Nejlépe vyzdobený znojemský balkon nebo lodžii má Božena Veselá (Větrná), druhé místo v kategorii obsadila Marcela Jordánová, (Na Výsluní) a třetí místo patří Jarmila Sherrerové (Načeratice).

Nejkrásnější předzahrádkou se mohou pochlubit Marie Wranová a Josef Bartes (Pražská ulice – předzahrádka u panelového domu), tou druhou se stala předzahrádka Marie Vítámvásové (Zimní) a třetí místo patří Asmiru Hodžićovi (Pod Soudním vrchem – předzahrádka u panelového domu).

Porota také udělila zvláštní cenu panu Josefu Novákovi z Přímětic, který zdobí ulici každý rok nádhernými záhony růží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…