Spolupráce škol partnerských měst Loun a Lučence trvá přes dvacet let

15.05.2017 11:36

Již více než dvě desítky let trvá partnerství měst Loun a Lučence. Jedním z hlavních pilířů spolupráce je partnerství škol. V srpnu loňského roku se místostarosta města Mgr. Jan Čermák společně s radními Mgr. Janem Červou a PaedDr. Milanem Riegerem zúčastnili městských slavností Lučenské hodovanie.

Spolupráce škol partnerských měst Loun a Lučence trvá přes dvacet let
Foto: archív autora
Popisek: Louny

Jedním z cílů oficiální návštěvy bylo i navázání spolupráce mezi vybranými školami. Studenti díky této spolupráci mohou vyjíždět do partnerského města na výměnné pobyty a poznávat tak nejenom nové přátele, ale i kulturu a krajinu.

„Spolupráce v oblasti školství je pro nás dlouhodobě prioritou a jsme rádi, že se v letošním roce podařilo základní škole J. A. Komenského zorganizovat výměnný pobyt pro své žáky. Rád bych škole poděkoval za projevenou aktivitu a těší mě, že se myšlenka spolupráce škol a zájmových organizací v rámci partnerství měst se začíná naplňovat,“ uvedl k partnerství s Lučencem místostarosta Mgr. Jan Čermák.

Žáci v partnerském městě oslavili společně s novými kamarády 35. výročí založení partnerské školy, navštívili zámek Halič, soutěžili o „majstra fyziky“ nebo absolvovali společnou československou výuku. Žáky i s jejich učiteli přijala na lučenecké radnici primátorka PhDr. Alexandra Pivková.

V minulém roce se město Lučenec v rámci partnerství prezentovalo na festivalu Letní lounské vábení a ve spolupráci s Městem Louny uspořádalo akci a názvem Slovenský víkend.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…