Starosta Příbrami Pikrt přivítal prvňáčky

02.09.2013 19:25

Tisíce děti po celé zemi dnes zažilo svůj zatím nejdůležitější den v životě. Dnes poprvé totiž usedly do školních lavic a stali se z nich žáci prvních tříd. Nejinak tomu bylo i v Příbrami, kde hned tři třídy plné prvňáčků a rodičů na Základní škole 28. října navštívil také příbramský starosta Ing. Pavel Pikrt, který po boku ředitele Mgr. Jaroslava Kopeckého žáky nejen přivítal a popřál jim mnoho úspěchů, ale také řekl, aby až za několik let školu opustí, měly na tyto časy jen ty nejkrásnější a jedinečné vzpomínky.

Starosta Příbrami Pikrt přivítal prvňáčky
Foto: archiv PP
Popisek: Ing.Pavel Pikrt (ČSSD), starosta města Příbram

„Na pátou základní školu jsem před desítky let sám také chodil a vzpomínám na ni velice rád. Zároveň jsem velmi potěšen, že jsem mohl prvňáčky přivítat právě zde,“ řekl k pondělní akci starosta Pikrt.

Jeho slova doplnil také ředitel školy Mgr. Kopecký, který poděkoval rodičům, že si vybrali právě tuto školu. Ředitel zároveň informoval o novinkách, kterých od letošního roku budou moci žáci využívat.

„Tak jako je k fotbalu potřeba míč, my jsme pro naše žáky nakoupili několik desítek I-padů, se kterými budou moci při výuce pracovat. Kompletně jsme navíc vybavili učebnu výpočetní techniky,“ řekl ředitel školy.

Starosta Pikrt dále informoval o snaze města zrekonstruovat sportovní hřiště při této základní škole.

„Je pravdou, že si hřiště na Základní škole 28. října žádá rekonstrukci. Ve spolupráci s touto školou se snažíme o to, aby se nám na modernizaci v co nejkratší době podařilo sehnat potřebné prostředky. Jsem přesvědčen, že tato Základní škola, která má úspěchy nejen v hudební či výtvarné výchově, ale také ve sportu, si hřiště bezesporu zaslouží,“ dodal starosta.

V Příbrami letos vyrazilo do prvních tříd zhruba 450 prvňáčků a město pro ně jako každoročně připravilo malý dárek v podobě kufříku se školními pomůckami, jako jsou pastelky, ořezávátka a další drobnosti. Další Základní školy navštívili také radní Ing. Juraj Molnár a Jiřina Kaiserová, kteří též popřáli malým školákům hodně úspěchů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pribram-city.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…