Starosta Příbrami navštívil Polsko

02.06.2013 16:56

Starosta Pikrt navštívil Mezinárodní trhy Průmyslového dědictví a Důlní turistiky v polském Zabrze.

Starosta Příbrami navštívil Polsko
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

V minulém týdnu navštívil starosta Příbrami Pavel Pikrt Mezinárodní trhy Průmyslového dědictví a Důlní turistiky, které se uskutečnily v polském Zabrze.  Trhy probíhaly současně s mezinárodní konferencí zaměřenou na turistiku průmyslového dědictví, která je organizována již 10 rokem pod záštitou Světové organizace Turistiky, za podpory Ministerstva Sportu a Turistiky.

„K účasti na trzích jsou každoročně zváni představitelé institucí a objektů průmyslového dědictví, představitelé dolů zpřístupněných pro návštěvy turistů, pivovarů otevřených turistům, vinic, různých sklípků a vináren. Zváni jsou také představitelé naučných stezek zaměřených na umělecká řemesla a také podzemních turistických a fortifikačních tras. Dále jsou zváni představitelé měst a regionů s tímto zaměřením a také zástupci turistických nakladatelství,“ prozradil starosta Pikrt.

Pro návštěvníky byly jako každoročně připraveny soutěže nebo akce, jako jsou například degustace regionálních specialit, koncerty, řemeslné a naučné dílny a workshopy. Během trhů se uskutečnily četné prezentace a přednášky. Stejně jako v roce 2012 se trhy soustředily na vystavovatele a představitele institucí průmyslového dědictví z měst a regionů Polska, Francie, Ukrajiny, Německa, Belgie, Tunisu, Ruska, Slovenska, České Republiky, či Itálie.

„Celkový záměr konferencí a trhů je propagace průmyslové turistiky, výměna názorů, zkušeností a představování objektů. Důležité je také podtržení úlohy průmyslových objektů v rozvoji turistiky v Evropě,“ uzavřel starosta. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pribram-city.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…